KRÆSJKURS FOR FERSKE SCENEKUNSTNERE


Når: 24. august kl. 09:30-16:30

Sted: Vega Scene, Oslo.

Deltakeravgift: kr. 50,-  

Påmeldingslenke: https://www.deltager.no/event/kraesjkurs_for_ferske_scenekunstnere_24082022 

Påmeldingsfrist: 22.august kl. 18.00


Skuespiller- og danseralliansen, Musikkteaterforum i CREO, Norsk skuespillersenter og PRODA profesjonell dansetrening inviterer, i samarbeid med Vega Scene, til kræsjkurs for scenekunstnere i etableringsfasen! 

Etter endt utdanning som scenekunstner har man lært mye om det å stå på scenen, men langt mindre om hvordan man skal klare seg selv som frilanser!

Hvordan er overgangen fra student til profesjonell scenekunstner? Hvordan organisere den nye hverdagen, skape nettverk, forstå det politiske landskapet, rettigheter tilknyttet ditt kunstneriske virke og valg av organisasjonsform? Hvordan navigere i bransjens muligheter og være en del av et miljø? 

Det er mye å holde styr på, og det kan virke uoverkommelig å få oversikt. Dette vil vi gjerne hjelpe deg med gjennom et heldags kræsjkurs fullstappet med kyndige folk som kan hjelpe deg videre i frilansferden. I tillegg bli det stands med ulike bransjeaktører hvor du kan bli kjent med mange sentrale organisasjoner, støtteordninger, potensielle arbeidsgivere og møteplasser. 

Bli med på årets bransjeorientering, og la deg bli inspirert til å sette kunsten din i drift!

Stream: Om du ikke har mulighet til å delta fysisk på arrangementet kan du bli med oss via stream. Du melder deg da på i kategorien Deltager Stream og vil få tilsendt en lenke til sendingen etter påmeldingsfrist 22. august.


PROGRAM

09.30: dørene åpner

Program del 1 - Salongen Vega Scene

10.00: Velkommen  

10.10 - 10.35: Bransjenavigasjon med Rudi Skotheim Jensen/SKUDA  

10.35 - 11.05: Mingling/stands i foajeen  

11.05 - 12.05: Arbeidslivets Rammeverk, foredrag ved advokatfullmektig i Creo, Espen A. Eldøy.      

12.05 - 13:35: Lunsj og mingling/stands i foajeen 


Program del 2 - Salongen Vega Scene

13.35: Velkommen tilbake  

13.40 - 14.20: Fra nyutdannet til arbeidende scenekunstner, panelsamtale. Moderator: Linn Kongshavn. Panel: Rebekka Nystabakk/skuespiller, Trine Bariås-Kvitstein/musikalartist, Katja Schia/danser.  

14.20 - 15.00: Fagforbund - politisk arbeid, panelsamtale. Moderator: Tone Øvrebø Johannessen/SKUDA. Panel: Christine Thomassen/nestleder Creo, Kristine Karåla Øren/forbundsleder NODA, Knut Alfsen/ forbundsleder NSF . 

15.00 - 15.30: Mingling/stands i foajeen

15.30 - 16.05: Ferske utøveres muligheter på arbeidsmarkedet - en samtale med arbeidsgivere. Moderator: TBA. Panel: Guro Nagelhus Schia/Nagelhus Schia Production, Atle Halstensen/Scenekvelder, Kristian Seltun/Nationaltheatret, mfl.

16.05 - 16.30: Mingling/stands i foajeen

16.30: Takk for i dag


Arrangert av: Skuespiller- og danseralliansen, Musikkteaterforum i CREO, Norsk skuespillersenter og PRODA profesjonell dansetrening i samarbeid med Vega Scene.

FORHANDLINGSTEKNIKK

Kursholder: Espen A. Eldøy - Advokatfullmektig i Creo.

Dato: 25. august 2022

Kl: 10.00 - 12.00 

Lokalitet: Creo Brugata 19, 1. etg.,  0186 Oslo

Pris: kr. 50,- 

Max antall aktive: 30 pers. 

Påmelding:  https://www.deltager.no/event/forhandlingsteknikk_med_espen_a_eldoy_creo_25082022  

Påmeldingsfrist: 24.08.2022 kl. 12.00

Kriterier: kurset rettes mot nyetablerte scenekunstnere.


I en arbeidshverdag som frilans og selvstendig næringsdrivende scenekunstner er det en del av jobben å stå i forhandlinger med flere forskjellige arbeids/oppdragsgivere gjennom et arbeidsår. Men hvilke spilleregler gjelder egentlig i en forhandlingssituasjon? Hvordan går man frem for å oppnå det man ønsker, hvilke praktiske ferdigheter kreves, og hva er riktig og galt å gjøre i situasjonen? 

 

I minikurset «Forhandlingsteknikk» går advokatfullmektig i Creo, Espen A. Eldøy, igjennom grunnleggende forhandlingsteknikker og strategier. 

Formålet med kurset er å gi deg som deltager konkrete verktøy du kan bruke, gjennom presentasjon og øvelser, slik at du kan sikre et bedre resultat neste gang du forhandler en kontrakt.


Kurset krever ingen forberedelse, og gjennomføres som et foredrag med praktisk gruppearbeid.


Ta med noe å notere med og på. 


Kurset gjennomføres i samarbeid med Skuespiller- og danseralliansen, Proda profesjonell dansetrening, og Norsk Skuespillersenter, og rettes mot nyetablerte scenekunstnere.


Om kursholder: 

Espen A. Eldøy jobber som advokatfullmektig i Creo, forbundet for kunst og kultur, og har sin hovedkompetanse innen arbeidsrett, trygderett, avtalerett og opphavsrett. 

INTRODUKSJONSKURS TIL EXCEL OG BUDSJETTERING


Dato: 29.08.2022-30.08.2022 

Kl.: 10:00-15:30 begge dager

Antall deltakere: 30

Søknadsfrist: 25.08.2022

Søk her: https://skuda.no/kurskatalog/frontcoursereg?crs_id=217  Søknaden er bindende, etter søknadsfrist vil du motta tilbakemelding på om du har mottatt deltagerplass, i tillegg til faktura.  

Språk: Norsk/Norwegian

Kursholder: Rudi Skotheim Jensen

Adresse: Zoom

Pris: 500


Kurset er en a-b-c-innføring i EXCEL, som er strukturert rundt den praktiske oppgaven å utarbeide et lekkert produksjonsbudsjett basert på en kunstnerisk ide og med utgangspunkt i Kulturrådets budsjett mal. Vi diskuterer prosjektformatet, budsjett som redskap og hvordan oversette en kunstnerisk ide til hensiktsmessige tall. Hele kurset tar inngang fra et kunstnerperspektiv. Målsetning for kurset er at du får en bedre budsjett - og økonomiforståelse for prosjekter som kan konkret brukes i søknader og i dine fremtidige prosjekter. 


Kurset tar for seg utarbeidelsen av en finansieringsplan og utforsker flere måter å skaffe penger på. Vi snakker sponsorer, samarbeidspartnere, egeninnsats, billetter, crowdfunding og residenser som en del av prosjektets gjennomføringskraft. Del to av kurset tar for seg hvordan du holder kontroll pengene i prosjektperioden, og inneholder mange nyttige tips. Hvilke risikoer har en scenekunstproduksjon og hvordan behandler du disse uten panikk? 


Digital plattform


  • Kurset gjennomføres på digital plattform og krever god/stabil internettlinje (gjerne kablet internett hvis mulig).
  • Kursdeltakerne må ha egen PC/MAC med Excel tilgjengelig.
  • Har du tilgang på 2 skjermer/digitale enheter som er koblet sammen, kan dette være en fordel med hensyn til mengden filer som skal benyttes under kurset. (Ikke et krav for deltagelse).
  • Alle påmeldte vil motta en digital møtelenke/invitasjon på mail fra kursholder før kursstart.


Kursholder: Rudi Skotheim Jensen er ansatt ved Skuespiller- og danseralliansen som fagkonsulent. Jensen er utdannet innen regi ved ESAC i Brussel, skuespiller ved Akademi for Scenekunst samt har en BA fra handelshøyskolen BI som markedsøkonom. Jensen sitter i ulike tilskuddskomitéer og har jobbet i over ti år med scenekunstproduksjoner, for et internasjonalt marked. Selv sier han, at like godt som han liker kunst, liker han tall – spesielt tallene som blir til kunst.

Tilbakemeldinger fra tidligere kursdeltagere:
«Jeg kjente en mestringsfølelse etter dagene, og budsjett var plutselig noe jeg kunne forholde meg til. Bare det å lære et budsjettoppsett var nytt for meg. Det var intensive dager der kursholder stilte krav på en vennlig og trygg måte og alle spørsmål fikk plass. Jeg kjente mestring fra å sitte helt blank første timen, til at vi kunne lage et oppsett, mikse og trikse to regneark, og gjennomføre oppgaver i å oppsøke ulike steder å søke penger. Kursholder delte alt av tanker, hvordan det helt konkret bør se ut, hvordan skaffe penger, andre steder man kan søke hos for å finansiere et fullt budsjett.»

Vi ber deg legge merke til       
- Kurset er åpent for alle med minimum BA-grad eller tilsvarende relevant erfaring.
 
- SKUDA har nulltoleranse for alle former for kritikkverdige forhold, og følger NTO sin etiske standar for
forebygging av trakasseringLes om våre rutiner for varsling.
- Søknaden er bindende, etter søknadsfrist vil du motta tilbakemelding på om du har mottatt deltagerplass i tillegg til faktura.
 



Kurset er et samarbeid mellom Norsk Skuespillersenter, CREO og PRODA -Profesjonell dansetrening


Dersom du er PRODA-bruker og får plass på kurset, kan du fylle ut følgende skjema for redusert kursavgift: https://forms.gle/JNmQSY9Cwt5BhWYe6
Kursavgift reduseres med kr 200, slik at kursavgiften blir totalt kr 300 å betale.
Frist for å fylle ut skjemaet: 28.08.2022.

WORKSHOP I MUSIKALDANS - The Golden Age Of Broadway 

med Patrick Terndrup 


Hvor: Rom for dans, Store studio

Når: Søndag 4. september, 9.30-15.00

Pris: 150 kr, betaling i døra!

Påmelding via lenken: https://forms.gle/FzDZPjwh1SN4PHtB9

Kriterier for deltakelse: For profesjonelle musikalartister og dansekunstnere med høyere utdanning eller tilsvarende.


Workshopen arrangeres i et samarbeid mellom MTF i Creo og PRODA.


Beskrivelse av workshopen: 

The Golden Age Of Broadway er perioden hvor musikalsjangeren vokste veldig og utviklet seg til det vi kjenner i dag. Sang og dans ble en mye mer integrert del av historiefortellingen. Noen av de kjente komponister fra perioden er Rodgers and Hammerstein ll, Irving Berlin og Cole Porter, i musikaler som Oklahoma, Annie Get Your Gun og Kiss Me Kate.


På workshoppen skal vi jobbe med to ulike koreografier fra to musikaler fra The Golden Age. 

Vi fokuserer på koreografi, stil og uttrykk.


Dagen vil starte med oppvarming og teknikk. 

Deretter koreografi 1, lunsj, og så koreografi 2.



Om Patrick Terndrup: 

Patrick er utdannet fra Den Danske Scenekunstskole – Musicalakademiet Fredericia i 2012, og har siden medvirket i flere produksjoner i Danmark, blant annet: KINKY BOOTS og THE BOOK OF MORMON på Det Ny Teater og DISNEY’S TARZAN THE MUSICAL, RINGEREN FRA NOTRE DAME, DEN LILLE HAVFRUE OG ALADDIN på Fredericia Teater. Utover det har han medvirket i HAIRSPRAY og DIRTY DANCING i Tivoli og FLASHDANCE, SATURDAY NIGHT FEVER og GREASE hos The One And Only Musicalteater. Patrick har mottatt Reumerts Talentpris i 2014 for hans rolle som Igor i YOUNG FRANKENSTEIN. 

Utover det å stå på scenen jobber Patrick som underviser og koreograf, og har koreografert produksjoner som: CABARET, SATURDAY NIGHT FEVER, THE SOUND OF MUSIC, FOOTLOOSE og GREASE. Han var også instruktørassistent/koreografassistent på AMERICAN IDIOT på Østre Gasværk i Danmark.


SEMINAR STEMMEHELSE

Dato: 25. april. 

Kl: 18.00 - 20.00

Moderator: Guro von Germeten 

Panel: 

Maria Berglund, stemmespesialisten

Marius Roth Christensen, operasanger 

Maria Rosanna Wennersten, logoped, førstelektor i stemmebruk og språk ved Teaterhøgskolen  

Jens - Øyvind Loven, øre-nese-halsspesialist 

Lokalitet: Vega Scene, Salongen. 

Pris: kr.50,-

Påmelding: https://www.deltager.no/event/seminar_om_stemmehelse_25042022 

 


«Pust gjennom nesa. Drikk nok vann. Varm opp. Varm ned. Husk å sove. Syng ikke for høyt. Ikke for lenge. Ikke for lyst. Steam. Spis lakris. Ikke kremte». 


Rådene er mange og vide når det gjelder stemmehelse og stemmevedlikehold. Men hva er tull og gamle myter? Hva hjelper faktisk? Og hva gjør vi om vi plutselig får et stemme-problem? 


I samarbeid med Skuespiller- og danseralliansen har Creo samlet et panel av fagfolk som hver på sin måte jobber med verdien av sunn stemme: en operasanger, en logoped, en stemmedoktor, en stemmespesialist, og sammen skal vi dypdykke inn i forebygging, rehabilitering, stemmeskam (eller burde vi si skadeskam?), tips og triks. Og ikke minst, skal vi lete etter svar på spørsmålet: Hva er egentlig en sunn stemme?


Kvelden ledes av artist, musiker og "stemmenerd» Guro von Germeten, og seminaret følges opp av en praktisk workshop med Guro og Maria Berglund den 29. april på Gamle Raadhus Scene. 

Nb! Begrenset antall plasser på workshopen.



PRAKTISK STEMMEHELSE 

med Maria Berglund og Guro von Germeten

Dato: Fredag 29.04.2022

Kl.10-15:30

Sted: Gamle Raadhus Scene
For hvem: Deg som bruker stemmen aktivt, enten i tale eller sang

Antall deltagere: 8
Pris MTF/CREO:  350,-

Pris Andre: kr. 550,-

Påmelding: https://www.deltager.no/event/praktisk_stemmehelse_29042022 


Vil du skaffe deg den praktiske kunnskapen og de gode verktøy for en sunn, bærekraftig stemme? 

Creo, i samarbeid med Skuespiller- og danseralliansen, arrangerer workshop med fokus på stemmehelse. Én dag, ti sangere, étt fokus: Fylle på verktøykassen for å unngå å få, eller for å hjelpe på konsekvensene av, stemmeskader.

 

Maria Berglund er kvinnen bak Stemmespesialisten, og jobber med prestasjonsforbedring på vokalt, mentalt og kroppslig plan. Hun har flere av Norges største artister på klientlista og er kjent for å løse vokale problemer blant annet gjennom stemmemassasje og coaching. I tillegg har hun en særinteresse for skader og overbelastninger, og utarbeider for tiden sin egen metode for stemmerehabilitering.

Guro er for tiden stipendiat ved Norges Musikkhøyskole og har lang erfaring med å undervise på tvers av sjangre, med særlig fokus på sunn, bærekraftig sangteknikk. Hun er Authorized Complete Vocal Teachnique Teacher og jobber som utøver, både med egen og andres musikk. Guro leder også seminaret om stemmehelse 25. april, og vi oppfordrer alle kursdeltagere til å delta der for å få maksimalt ut av workshopen.

I løpet av kursdagen vil dere få vite mer om ulike typer skader og hvordan de kan oppdages på et tidlig tidspunkt. Dere får lære ivaretagende øvelser for daglig arbeid, måter å spenne av og finne restitusjon i ekstreme prestasjonssituasjoner, og en anatomisk sjekkliste for å redusere de største risikofaktorene for overbelastning.

Det blir også veiledning av deltagere som ønsker konkrete eksempler på problemløsning - i et bestemt repertoar, register eller sceniske situasjoner - i tale eller i sang. Så ta med en konkret utfordring du står i, det blir mye lettere for alle å forstå hvordan verktøyene kan hjelpe når de blir brukt praktisk. 

Ta ellers med en tom plastikkflaske (til bruk med fonasjonsrør), klær som ikke strammer for mye, og en yogamatte. 


Dagens hovedpunkt:

  • Vokalanatomi 
  • Forebygging - praktiske pusteøvelser - connect med kroppen 
  • Emosjoner - psyke - muskler - anatomi
  • Forebyggende og reparasjon: phonasjonsrør - innføring i riktig bruk, øvelser, overføre til teknikk innen sang
  • Veiledning, spørsmål og svar


Forberedelse: Ta med konkrete spørsmål, situasjoner, problemstillinger om stemmehelse som vi kan jobbe med i plenum.

Ta med: Plastikkflaske og yogamatte

Ta på: Løse klær


Workshoppen er en forlengelse av seminaret STEMMEHELSE som arrangeres 25.april kl. 18.00 - 20.00 på Vega Scene/Salongen.


Kursholdere

Peppe Östensson

Director, actor, choreographer, teacher
Peppe is a trained performer and fight director who has been teaching and choreographing movement, acting and dramatic combat internationally for almost 30 years.

Peppe started out as an actor, clown and storyteller in Scandinavia before moving on to working with movement, dance and dramatic combat. 



Hilde Veronika Östensson
In 2014, Hilde Veronika Östensson (formerly Høie) graduated as part of the first class of the newly founded Acting and Collaborative Theatre / Linjen för Scenkonst, a 2-year international professional training program in physical theatre. Since then she has made her living as an actress, singer, director, choreographer and teacher, internationally.

Hilde has taught movement, voice and dramatic combat at among other Bristol Old Vic Theatre School in Bristol, England, the Academy of Fine Arts in Bratislava, Slovakia, Mr. Pejo's Wandering Dolls in St. Petersburg, Russia, the Worlds Certification and Teachers Conference in Dramatic Combat in Toronto, Canada, Oslo Metropolitan University in Oslo, Norway.

Les mer om MAV her: www.mav.academy,
MAV på instagram: https://www.instagram.com/movementactingvoice/



Kursholder Simon Revholt er utdannet ved Dartington College of Arts, Barratt Dues Musikkinstitutt og Norges Musikkhøgskole med fagene sang, klaver og dirigering.

Under og etter studietiden har han arbeidet ved de fleste teatre i landet som musikalsk leder, pianist, komponist og dirigent. Oppsetninger i utvalg: 

Nationaltheatret: En midtsommernattsdrøm, Pinocchio, Anna Karenina, Som dere vil og Kunsten å spørre, Den Kjempestore Pæra. Torshovteateret: Ti liv!, En får væra som en er – en Ole Ivars musikal, En folkefiende, Ungen og Dido + Aeneas. Det Norske Teatret: Fulle folk, Tenk OmOslo Nye Teater: Cabaret, HAIR, Så som i himmelen, Musikallab, Musikalen Ingvar - en møbelsaga. Rogaland Teater: Anna Karenina, Når enden er god er allting godt, Orlando. Riksteatret: Folk og røvere i Kardemomme by, Life Does Us. Hålogaland Teater: Black Rider, Les Misérables, Sound of Music, Operetten om Mac. Den Nationale Scene: Et dukkehjem, Privatliv. Teatret Vårt: VirvelvindKilden teater: En Julefortelling, AmadeusDet Kongelige Teater: Mutter Courage (2020), Medea (2022). 

Simon er også musikalsk ansvarlig ved Stiklestadspelet: Spelet om heilag Olav, samt har vært musikalsk ansvarlig ved uteteatret på Gålå: Peer Gynt.

Han har i mange år jobbet som musikalsk leder ved Kruttårnteatret i Stavern, gjort flere produksjoner med Rikskonsertene, samt i alle år jobbet parallelt med diverse konsert- og undervisningsprosjekter

Revholt var en del av den kunstneriske ledelsen i Musikklab på Torshovteatret.


Pianist Peder Varkøy (f. 1989) er utdannet organist og korleder, musikkviter og musikkpedagog ved Norges musikkhøgskole (2008-2016). Både under og etter utdannelsen har han jobbet som frilans kapellmester, pianist, arrangør og organist ved mange forskjellige teaterforestillinger og konserter. 

Peder har blant annet jobbet på flere produksjoner ved Nationaltheatret («Den utrolige historien om den kjempestore pæra», 2019 og 2020; «Den blåser skarpt fra endeløse sletter», 2020), Oslo Nye Teater (bl.a. «Hair», 2018; «Så som i himmelen», 2020 og 2021; «Macrofobia», 2020), Kruttårnteatret i Stavern (2014-2021), Lørenskog Hus («Next to Normal», 2021), Kunsthøgskolen i Oslo (bl.a. «Peter Pan i Frognerparken», 2012; «Misantropen», 2014), Scenekvelder/ Folketeateret («The Phantom of the Opera», 2018; «Sound of Music», 2020), og Lillestrøm Kultursenter (diverse oppsetninger). 


Om kursholder: Eva Dons er fra Tromsø bosatt i Oslo. Hun er utdannet ved Statens Teaterhøgskole, debuterte ved Oslo Nye Teater og var deretter ved Nordland Teater i 10 år før hun sa opp for å være frilanser i Oslo. Hun tok utdannelse som stemmebrukspedagog ved Teaterhøgskolen i 1997-99. Hun har etterutdannelse i teater ved den russiske stats teaterhøgskole, GITIS. Eva leder sitt eget produksjonsselskap Fabula Teater/Fabel. Hun underviser og holder kurs over hele landet. Hun har lest inn lydbøker siden midten av 1990 tallet og i 2004 ble hun kåret som årets lydbokstemme. I 2006 platedebuterte hun med «Under iskanten». Høsten 2022 skal hun regissere sin egen monolog ved det Samiske Nasjonalteatret, Beaivvás.


Om studio Nitro: Nitro produserer lydbøker for Lydbokforlaget, Gyldendal, Aschehoug, Cappelen Damm, Vigmostad & Bjørke og Strawberry Publishing, og har siden 2015 produsert mer enn 2000 lydbøker.

Nitro holder til i Waldemar Thranes Gate 84A (ved Alexander Kiellands plass) der de har 5 lydstudioer. Mer info på studioets hjemmesider nitro.no.


Kursholder: Solveig Andsnes er utdannet ved Høgskolen i Stavanger. Hun har arbeidet som sanger og skuespiller på en rekke scener. Et lite utvalg av oppsetninger; Diana i "Next to Normal" og  tittelrollen i “Evita” ved Lørenskog Hus, Anita i “West Side Story”, Madame Thenardier i “Les Misérables” og forteller i “Terje Vigen”  ved Agder Teater, “Mary Poppins”,“De tre musketerer” og “Buddy Holly” ved Folketeateret og “Hair”, “Cabaret”, “Sporvogn til Begjær” og "Så som i Himmelen" på Oslo Nye. Fra 2017  har Solveig  vært ansatt i Skuespiller- og danseralliansen.


Om Pianist:  

Peder Varkøy (f. 1989) er utdannet organist og korleder, musikkviter og musikkpedagog ved Norges musikkhøgskole (2008-2016). Både under og etter utdannelsen har han jobbet som frilans kapellmester, pianist, arrangør og organist ved mange forskjellige teaterforestillinger og konserter. 

Peder har blant annet jobbet på flere produksjoner ved Nationaltheatret («Den utrolige historien om den kjempestore pæra», 2019 og 2020; «Den blåser skarpt fra endeløse sletter», 2020), Oslo Nye Teater (bl.a. «Hair», 2018; «Så som i himmelen», 2020 og 2021; «Macrofobia», 2020), Kruttårnteatret i Stavern (2014-2021), Lørenskog Hus («Next to Normal», 2021), Kunsthøgskolen i Oslo (bl.a. «Peter Pan i Frognerparken», 2012; «Misantropen», 2014), Scenekvelder/ Folketeateret («The Phantom of the Opera», 2018; «Sound of Music», 2020), og Lillestrøm Kultursenter (diverse oppsetninger). 




SCENEKAMP


Dato: 24. - 28. januar 2022

Kl.: 10.00 - 15.00 alle dager

Antall deltakere: 20

Påmeldingsfrist: 17.12.2021

Språk: Norsk/Norwegian

Kursholder: Peppe Östensson og Hilde Veronika Östensson

Adresse: Oslo Parcour Park, Konows gate 1B, 0192 Oslo

Kurskontingent: kr. 1200,- for medlemmer av Creo og NSF.         Andre kr. 1500,- 

Søk plass her: https://skuda.no/kurskatalog/frontcoursereg?crs_id=208

I samarbeid med Skuespiller- og danseralliansen og Norsk Skuespillersenter arrangerer Creo kurs i scenekamp med MAV - Academy of Movement, Acting & Voice. Kurset går over fem dager.

Dette kurset er skreddersydd for at du skal bli trygg på fysiske konfrontasjoner og kamp i ditt arbeid på skjerm og scene.Vi arbeider med fysisk teater som grunnlag, hvor bevegelse og uttrykk tar utgangspunkt i spørsmålene: Hva vil du fortelle? Hva tror du at du forteller? Hva er det publikum/kamera faktisk oppfatter? 


Kurset dekker trening i: grunnteknikker, sikkerhetsaspekter, uttrykk, tilstedeværelse, physical awareness, partnerarbeid, koreografi, samt koreografi i kontekst (scener). Vi bruker terminologi som «Dramatic Combat» - hvor vi jobber både ubevepnet og med kniv for scene og film. I tillegg til vanlig vestlig scenekamp trekker vi fra Wudang Practical Tai Chi, Aikido og Systema. 


Dagene begynner med oppvarming og slutter med nedvarming. Vi tar pauser og lunsj etter behov. Som deltager må du sørge for at du har bevegelige klær og egen vannflaske.

Kurset krever ingen forberedelser.
Kurset vil foregå på svensk.


Vi ber deg legge merke til        
- Kurset er åpent for alle scenekunstnere, med minimum BA-grad eller tilsvarende relevant erfaring.
- SKUDA/CREO/NSS har nulltoleranse for alle former for kritikkverdige forhold, og følger NTO sin etiske standard for forebygging av trakassering. Les om våre rutiner for varsling.
- Påmeldingen er bindende, etter påmeldingsfrist vil du motta tilbakemelding på om du har mottatt deltagerplass.   


REGNSKAP, SKATT OG ØKONOMI

med KNUT ALFSEN OG FRED RADENBACH


Dato: 31.januar 

Kl: 18.00 - 21.00

Påmeldingsfrist: 12. januar

Pris: 200/150

Påmelding: https://skuespillersenter.no/regnskap-skatt-og-okonomi-for-scenekunstnere


Økonomen Fred Radenbach og forbundsleder Knut Alfsen fra Norsk Skuespillerforbund slår seg sammen for å hjelpe med økonomitips, fradragsmuligheter og regnskapskrav til scenekunstnere med eget foretak.


Hva er egentlig forskjellen mellom å motta lønn, å få betalt som frilanser eller å fakturere fra enkeltpersonforetak? Hva lønner seg for deg og hva sier loven? Hvor ofte må du føre regnskap og hvordan? Fyller man ut skattemeldingen og den tilhørende næringsoppgaven samtidig og hvor fyller man inn regnskapstallene?


I dette kurset får du praktiske råd og tips til din økonomi og du får blant annet informasjon om hva som kan trekkes fra og hva som er og ikke er fradragsberettiget, hva som er forskjellen på en avskriving og «å skrive av noe», merverdiavgiftsspørsmål og mer.


Merk at dette ikke er et kurs som går gjennom skattemeldingen i detalj, men et generelt økonomikurs for næringsdrivende scenekunstnere. Skattemeldingen vil likevel bli gjennomgått i grunnleggende trekk.


Maksimalt utbytte av kurset forutsetter at deltagerne forbereder spørsmål og problemstillinger ved å se gjennom egne kvitteringer og bilag på forhånd - og send da gjerne inn spørsmål på forhånd til fredradenbach@gmail.com


Kurset er nyttig for alle scenekunstnere som har eget foretak og som ønsker kontroll og lønnsomhet i deres økonomi.


OVERSIKT OVER KURSETS INNHOLD

·        

  • Forskjeller mellom lønnsmottaker, frilanser og næringsdrivende med enkeltpersonforetak
  • Rettigheter, plikter og krav overfor oppdragsgiver
  • Lovens krav til skattemelding
  • Lovens krav til regnskapsføring
  • Overordnet gjennomgang av en skattemelding
  • Overordnet gjennomgang av en næringsoppgave
  • Q&A, med utgangspunkt i spørsmål som er sendt inn på forhånd til  fredradenbach@gmail.com

Medlemmer i Norsk Skuespillerforbund får rabattert pris. 


Kurset er et samarbeid mellom Norsk Skuespillersenter, Skuespiller- og danseralliansen og Creo. 


MTF PRØVEROM med

SIMON REVHOLT

Mesterklasse


KURSET ER FULLBOOKET


Dato: 17.02.2022

Kl:  10.00 - 15.00 

Lokalitet: Gamle Raadhus Scene, Christiania Torv 1, 0157 Oslo

Pianist: Peder Varkøy

Pris CREO medlem:  350,-

Pris Observatør: kr. 50,-

Max antall aktive: 8

Max antall observatører: 20

Påmelding:  https://www.deltager.no/event/proverom_med_simon_revholt_17022022

Kriterier:  Scenekunstnere med bachelor 3 år, fagskole 2 år + 1 år profesjonell erfaring som utøvende kunstner, eller 3 år som profesjonelt arbeidende scenekunstner.

Oppdatert cv samt noter mailes henriette@creokultur.no ved påmelding. Alle vedlegg merkes med navn og sendes som PDF fil.


Simon Revholt deler i denne mesterklassen av sin erfaring som musikalsk ansvarlig, musiker og arrangør ved en rekke oppsetninger nasjonalt og internasjonalt. Fokus for prøverommet er tekstforståelse og formidling av ord og toner satt i en musikkdramatisk kontekst. 


MTF Prøverom gir scenekunstnere mulighet til å prøve ut et ønsket materiale for arbeidende krefter i bransjen, som regissør, musikalsk leder eller senior utøver. Fokus på klassene er interpretasjon, språk, metode, teknikk og formidling, innen fremførelse av sang og dramatisk tekst. 


Egen pianist hentes inn til hvert prøverom. 

Det er 8 aktive plasser.

Hver deltager får 30 minutter èn til èn arbeid med mentor og pianist. 

Det er åpent for 20 observatører pr. prøverom.


Vi arbeider med:  Tekstforståelse og formidling.

Forberedelse: Forbered 1 sang du ønsker å arbeide med. Det er viktig at du vet eksakt hva du ønsker å fokusere på under ditt arbeid med mentor, og at du formidler dette raskt og effektivt ved start av din tildelte tid.

Materialet må kunnes utenat. 

Form:  Mesterklasse

Ta med:  Noter til pianist


LYDBOK - hvordan bli en god innleser?

med Eva Dons - skuespiller og stemmebrukslærer


KURSET ER FULLBOOKET


Dato: 1. - 2. mars 2022 

Kl: 10.00 - 16.00 begge dager 

Lokalitet: Nitro Sound AS, Waldemar Thranes Gate 84A 0175 Oslo

Pris Creo medlemmer: kr.1450,- 

Pris Andre: kr. 1950,-

Max antall aktive:

Påmelding: https://www.deltager.no/event/lydbok_-_hvordan_bli_en_god_innleser_med_eva_dons_01032022 

Påmeldingsfrist: 18.februar 2022 kl. 10.00


Kriterier for deltagelse: Scenekunstnere med minimum bachelor 3 år, fagskole 2 år + 1 år profesjonell erfaring som utøvende kunstner, eller 3 år som profesjonelt arbeidende scenekunstner. 

Oppdatert CV mailes henriette@creokultur.no ved påmelding. Alle vedlegg merkes med navn og sendes som PDF fil.


Ingenting slår følelsen av en stemme som drar deg inn i historien, som skaper tydelige bilder i eget hodet, og som tar deg med på en reise du ikke ante at du skulle på! 

Hva er egentlig hemmeligheten bak en god innlesning, og hva skal til for å bli den stemmen andre søker å lytte til?


I dette kurset tar Eva Dons deg med inn i studioet og gir deg alle triksene i boka for å bli en god innleser av lydbøker. I tillegg til sitt virke som skuespiller og lærer i stemmebruk, har Eva lang erfaring som innleser av lydbøker for diverse studioer og forlag. På dette kurset gir hun deg konkrete råd og aktiv veiledning i forhold til utfordringer som oppstår under forberedelse, innspilling og etterarbeid av lydbøker. 


Kurset deles inn i to bolker:

  1. Innledende forelesning og samtale 
  2. Aktivt arbeid i studio med Eva og tekniker fra Nitro Sound AS.


Alle deltagere får to runder i studio i løpet av de to kursdagene. 

Deltagere som ønsker, får med seg en lydfil med utdrag av sin innlesning på dag 2.


Kurset ser nærmere på

  • Hva kreves av innleser? 
  • Hvordan løfte teksten?
  • Forberedelse av innlesing (ord, uttale og tekstforståelse)
  • Forberedelse av stemmen (oppvarming, stemmebruk og tekstformidling)
  • Lyd: munn lyder, mage lyder
  • Teknisk forståelse / teknisk nivå
  • Samarbeid med lydtekniker og studio
  • Viktigheten av gode allmennkunnskaper
  • Fremmedspråk, bokmål, nynorsk
  • Språkform, dialekter


Forberedelse: Deltakerne får tilsendt tekst vi skal arbeide med.


Dag 1: 

10.00 - 12.00: Del 1: forelesning ved Eva Dons med innspill fra tekniker i Nitro Sound AS. Åpnet for spørsmål og samtale med deltagere.

12.00 - 12.30: Lunch

12.30 - 15.40: Del 2: Aktivt arbeid i studio. 20. min pr. deltager. 

15.40 - 16.00: oppsummering dag 1.


Hjemmelekse: Forberede tekst som skal leses inn dag 2.


Dag 2:

10.00 - 10.15: Oppsummering fra dag 1

10.15 - 12.00: Aktivt arbeid i studio - 30 min pr. deltager

12.00 - 12.30: lunch

12.30 - 15.30: Aktivt arbeid i studio - 30 min pr. deltager

15.30 - 16.00: oppsummering av kurs. 


Det legges opp til at alle observerer hverandre og lærer av de andres prosess.


Ta med: Mat og drikke til lunsj. Behagelige klær for oppvarming og for studioarbeid.

STEPPVERKSTED

med Anneli Moe, Håkon Sigernes, og Janne Eraker


Dato: 13. mars 2022 

Kl. 10.00 - 15.30

Lokale: West End Studios, Stavangergata 42, 0467 Oslo.

Kurskontingent:

MTF/CREO/PRODA: kr. 150,-

Andre: kr. 350,-

Max antall: 19/nybegynner og 19/øvet

Påmelding: https://www.deltager.no/event/steppverksted_13032022 

Påmeldingsfrist: 11.03.2022 kl. 10.00


Creo inviterer, i samarbeid med PRODA - profesjonell dansetrening, til et intensivt steppverksted med tre av Norges beste steppdansere!


1 dag - 3 klasser - 3 pedagoger. 

Få totalt 3,5 timer trening i løpet av én dag, samt en oppdaterende samtale om hva som rører seg på steppdansscenen i Europa og USA.


Klassene deles inn i 2 nivåer: 

  • Nybegynner  
  • Øvet  (for de som har trent en del før) 


I øvet-klassene vil det jobbes med koreografisk materiale, slik at fokuset for klassen blir å innstudere en koreografi.


I nybegynner-klassene vil hovedfokuset være grunnleggende teknikk og steppetrinn, hvor det vil jobbes med å bygge et solid steppeteknisk grunnlag.


Dagsplan:

Klokkeslett        

Pedagog                

Nivå                   

10.00 - 11.10

Janne Eraker

Øvet

10.00 - 11.10

Håkon Sigernes

Nybegynner

11.10 - 11.20

Pause


11.20 - 12.30

Anneli Moe

Nybegynner

11.20 - 12.30

Håkon Sigernes

Øvet

12.30 - 13.00

Lunch


13.00 - 13.45

Felles samtale

Alle samlet

13.45 - 14.00

Pause


14.00 - 15.10

Anneli Moe

Øvet

14.00 - 15.10

Janne Eraker

Nybegynner


Kom på steppdans-verksted og få ny inspirasjon, kunnskap og sterkere leggmuskler! 


PRØVEROM med

SOLVEIG ANDSNES


KURSET ER FULLBOOKET


Dato: 23. mars 2022

Kl: 10.00 - 15.00 

Lokalitet: Gamle Raadhus Scene, Christiania Torv 1, 0157 Oslo

Pianist: Peder Varkøy

Pris CREO medlem:  350,-

Max antall aktive: 8

Max antall observatører: 20

Påmelding: https://www.deltager.no/event/proverom_med_solveig_andsnes_23032022 


Kriterier: Scenekunstnere med bachelor 3 år, fagskole 2 år + 1 år profesjonell erfaring som utøvende kunstner, eller 3 år som profesjonelt arbeidende scenekunstner. 

Oppdatert cv samt noter mailes henriette@creokultur.no ved påmelding. Alle vedlegg merkes med navn og sendes som PDF fil.


Solveig Andsnes deler i denne mesterklassen av sin lange erfaring som skuespiller og sanger. Hovedfokuset i prøverommet vil være krysningspunktet mellom tekstforståelse og musikalsk frasering.


Hver deltaker får 30 min èn til èn arbeid med mentor og pianist i tillegg til tid med samtaler og refleksjon over formidling og musikalske valg.


MTF Prøverom gir scenekunstnere mulighet til å prøve ut et ønsket materiale for arbeidende krefter i bransjen, som regissør, musikalsk leder eller senior utøver. Fokus på klassene er interpretasjon, språk, metode, teknikk og formidling, innen fremførelse av sang og dramatisk tekst. 


Egen pianist hentes inn til hvert prøverom. 


Det er 8 aktive plasser.

Hver deltager får 30 minutter èn til èn arbeid med mentor og pianist. 

Det er åpent for 20 observatører pr. prøverom.


Vi arbeider med: Krysningspunktet mellom tekstforståelse og musikalsk frasering.


Forberedelse: Forbered 1 sang du ønsker å arbeide med. Det er viktig at du vet eksakt hva du ønsker å fokusere på under ditt arbeid med mentor, og at du formidler dette raskt og effektivt ved start av din tildelte tid.Materialet må kunnes utenat. 


Form: Mesterklasse

Ta med: Noter til pianist

 

MUSIKKTEATERFORUM
Trosterudveien 33b, 0778 
Oslo, Norway

Organisasjonsnummer: 997 915 828
Powered by Wild Apricot Membership Software