SANGTIMER MED JANNIKE KRUSE


Trenger du hjelp med en sang? Skal du på audition? Eller kanskje en opptaksprøve? Eller kanskje du trenger siste innspill før en konsert?

 

MTF tilbyr nå sine medlemmer å kunne ta sangtimer med sanger, skuespiller og MTF medlem Jannike Kruse, som vil gi deg en god og konstruktiv tilbakemelding på formidling og teknikk.


Pris for MTF-medlemmer: kr 450,- (45 min).  

Pris for ikke-medlemmer: kr 600,- (45 min).

Booking: Avtal time direkte med Jannike på messenger via hennes Facebook-side:  https://www.facebook.com/jannike.kruse

Jannike Kruse (f.1975) er utdannet ved Norges Musikkhøgskole, og Teaterhøgskolen i Göteborg/Artisten. Hun har bl.a. spilt Sonja i «Reisen til Julestjernen» (Nationaltheatret), Annie i «Annie get your gun» (Riksteatret), Nancy Drew i «Den syngende Frøken Detektiv» (Oslo Nye Centralteatret), Serena i «Fame» (Chat Noir), Sheila i «Hair» (Det Norske Teatret), Hodel i «Spellemann på taket» (Oslo Nye Teater), og spiller for tiden rollen som Gabriella i «Så som i himmelen» ved Oslo Nye Teater. 

Hun har også gjort flere tv-serier (bl.a. NRK’s «Hjem», TVNorge’s «Nissene på Låven» og NRK’s Lindell-serier), filmer (bl.a. «En ganske snill mann»), NRK Radioteatret (bl.a. «Lucifers by», «1984» mm), gitt norsk stemme til en rekke tegnefilmfigurer (deriblant Jasmin i Aladdin, tittelroller i Mulan, Svaneprinsessen og Mary Poppins) og sunget med diverse orkestre i inn- og utland, bl.a. Oslo Filharmonien, KORK, Stavanger Symfoniorkester, Marinemusikken, Göteborg Symphonic Band m.fl. Hun har også en stor rolle i den norske filmen «Dianas bryllup», som har premiere i sept. 2020. 

 
HVORDAN HÅNDTERE PRESS I EN PRESSET TID?

DIGITALT FOREDRAG med NILS HARALD SØDAL


Dato: 22.oktober 2020

Kl: 20.00

Åpent /Gratis foredrag for medlemmer av MTF/NOSF

Kurs Lenke: http://kristiania.zoom.us/my/davidfielder

eller Meeting ID: 791 - 576 - 6474

Lenke åpner ca 10 min før foredragsstart.


Prestasjon og kunstnerisk produksjon-

en innføring i prestasjonspsykologi tilrettelagt for scenekunstnen
____________________________________

NOSF og MTF er glade for å kunne presentere dette flotte foredraget!
Gratis for våre medlemmer

MTF Medlem Nils H. Sødal er scenekunstner, forfatter og foredragsholder. Han har vært fast ansatt solist ved Den Norske Opera & Ballett og har gjestet flere store internasjonale operascener. Han har også vært knyttet til ulike former for teateraktivitet, blant annet ved Det Norske Teater. I tillegg har han utgitt tre skjønnlitterære romaner. 

Nylig leverte han sin doktorgrad i prestasjonspsykologi ved Kunsthøgskolen i Oslo. Med utgangspunkt i et samarbeid mellom Olympiatoppen og Operaen har Sødal i sitt PhD-prosjekt forsket på sammenhengen mellom mental styrke, kreativitet og skaperkraft. 

I dette foredraget fokuserer han på hvordan scenekunstnere kan lære seg å håndtere det presset de opplever på kroppen nær sagt hver eneste dag, et press som ikke er blitt mindre etter at koronapandemien gjorde sitt inntog og rammet kunstnere kanskje mer enn noen andre yrkesgrupper. 

Foredraget varer i 45 minutter med påfølgende «åpen mikrofon», hvor deltakerne kan stille spørsmål enten åpent eller på chat.


DRAMATURGI I PRAKSIS med ERIK SCHØYEN

09. - 10. November 2020

Kl. 10.00 - 16.00 begge dager

KURSET ER FULLBOOKET


Gjennom mange år har Erik Schøyen arbeidet som regissør og dramaturg og deler på dette kurset av sin erfaring med tekstarbeid. Ved å arbeide praktisk med dramaturgiens metoder gir han utøveren konkrete knagger å arbeide ut i fra, og med det et godt grunnlag for videre selvstendig arbeid med tekst og libretto.

Kurset skal gi deg som utøver en innføring i sentrale dramaturgiske modeller og et par eksempeltekster som vi analyserer sammen for å gi noen knagger å henger dramaturgiske prinsipper på. Videre arbeider man selvstendig med utdrag fra disse tekstene for å anvende analysen inn i praktisk scenearbeid.

For: Profesjonelle scenekunstnere

Antall plasser: 

MTF: 5

SKUDA: 5

Kurskontingent: MTF/SKUDA kr. 650,-   Andre kr. 950,-


Utfyllende info og Påmelding HER


Lokale: Gamle Raadhus Scene Christiania Torv 1, 0157 Oslo


Kurset er et samarbeid med Skuespiller- og danseralliansen.

DUBBING 1 med

TROND TEIGEN

MTF Mentorworkshop

KURSET ER FLYTTET TIL 19. - 20. APRIL 2021 GRUNNET SMITTEVERNHENSYN/COVID-19


8. - 9. September

Kl. 10.00 - 16.00


To dager mesterklasse i Dubbing/stemmeskuespill.


For: Ung/Erfaren/Senior proff.


ANTALL PLASSER: 

Aktive8


MTF: kr. 1950,-

Andre: kr. 2500,-


Lokale: BTI Studios, Oslo.


Utfyllende info og Påmelding HER 

Kurset er fullbooket

MTF MANDAGSTREFF

Audition og utlysning av arbeid i scenekunsten

07. september

Kl. 18.30 - 22.00


Vi spør: Hva kjennetegner en god stillingsbeskrivelse, og hvordan bør en audition gjennomføres?


På høstens første Mandagstreff retter vi søkelyset mot utlysning og rekruttering av arbeid i scenekunsten.

Under Musikalsymposiet i juni 2019 ble temaet behørig debattert. Klare stemmer ga uttrykk for viktigheten av utfyllende stillingsbeskrivelser og godt gjennomførte rekrutteringsprosesser. Allikevel ser vi gjentagende eksempler, gjennom året som er gått, på mangelfulle stillingsbeskrivelser hvor scenekunstnere blir bedt om å søke på en stilling uten å vite hva stillingen krever av kompetanse eller omfang av arbeid. 

Vi spør fagfolket:  Hva sier norsk lov om innhold i stillingsbeskrivelser, og er disse også gjeldende ved utlysning av arbeid i norsk scenekunst? Hva er årsaken til at norske scener lyser ut arbeid uten å oppgi produksjonsnavn, beskrivelse av kompetansekrav eller stillingsinnhold, og hva sier kunstnerforbundene om praksisen? Hvilken innvirkning har praksisen på norske scenekunstnere? Og hva er beste måte å gjennomføre en audition på når ønsket er mest mulig kvalifisert arbeidskraft på scenen? 

Panelleder: Johan Osuldsen 

Panel:  

Morten Gjelten / direktør Norsk Teater og orkesterforening

Knut Alfsen / Forbundsleder Norsk Skuespillerforbund

Stefan Larsson / Teatersjef Den Nationale Scene


MTF: kr. 0,-

Andre: kr. 65,- ink. Billettavgift (Ticketmaster.no)


ÅPEN MIC med Petter Kragstad: Send mail til henriette@musikkteaterforum.no med noter innen 1. mai.


Billettkontoret på Oslo Nye Teater i Rosenkrantzgt. er åpent fra kl.11:00 til kl.16:00.

Åpen luke på Centralteatret/Teaterkjeller`n fra kl.18:00 til arr.start.


Lokale: Teaterkjeller`n

I samarbeid med Oslo Nye Teater

 

WEBINAR/ONLINE KURS I MENTAL TRENING – 

HVORDAN FÅ MER UT AV LIVET DITT, med Anniken Binz


17. juni 2020

Kl. 10.00 - 15.30  


Arrangert av: Et langt liv i scenekunsten – nettverk for erfaringsutveksling og kompetanse.

I disse tider er det mentale aspektet ved å være frilanskunstner viktig som aldri før. Hvordan sette gode mål, prioritering og fokus? Lær stressmestring og verktøy for å bygge selvtillit, selvfølelse og bærekraftig balanse. Finn ut hva som er viktig for deg og hva du virkelig vil, sammen med mental trener Anniken Binz den 17. Juni.

Dette online-kurset gir deg kunnskap og verktøy for å skape retning og å jobbe for å oppnå det du ønsker uten å brenne lyset i begge ender. Verktøyene som deles er forskningsbaserte, og vil hjelpe deg til motivasjon, energi og bærekraft i livet ditt.

For: Profesjonelle scenekunstnere


Kurskontingent: kr. 300,-

Søknadsfrist: Løpende. Førstemann til mølla!


Utfyllende info og Påmelding HER


 


REGISSØRENS VERKTØYKASSE - 

et regissør-verksted for scenekunstnere med

OLE CHRISTIAN ØEN

KURSET ER FULLBOOKET


29. - 30. September 2020

Kl. 10.00 - 16.00 begge dager


Kræsjkurs i regissørens verktøykasse - for scenekunstnere som vil utvide jobbmulighetene sine.

Hva er regissørens genuine rolle i en oppsetning, og hvordan angriper man arbeidsprosessen? I dette verkstedet skal vi utforske regissørens rolle, hovedoppgave, og verktøy for arbeidet sett i lys av musikkdramatiske oppsetninger som musikal, spel og revy. 

Kurset er rettet mot scenekunstnere som søker å utvide sin faglige kompetanse, som søker kunnskap i det helhetlige prosessarbeidet ved en oppsetning, og som ser et personlig potensiale for å videreutvikle sitt kunstnerskap og talent. 


For: Profesjonelle scenekunstnere

Antall plasser: 10


Kurskontingent: 

MTF kr. 550,-  

Andre kr. 750,-


Utfyllende info og Påmelding HER


Lokale: Gamle Raadhus Scene Christiania Torv 1, 0157 Oslo


SUZIE FORTELLER 

For scenekunstfeltet, kulturinteresserte, og personer med funksjonsvariasjoner. 

KURSET ER FULLBOOKET


9. Oktober 2020

Kl. 12.30 - 14.30


Hvilken innflytelse har begrensninger på menneskekroppen, når konteksten er utøvelse av kontemporær koreografi?

På hvilken måte kan min historie påvirke – sosialt, kulturelt, politisk?


I dette seminaret deler Suzie Davies sine erfaringer med måten kronisk sykdom har påvirket hennes profesjonelle liv. Hun har begynt å inkludere temaet «usynlig funksjonsnedsettelse» i sitt arbeid, og ved å stille både seg selv og publikum spørsmål håper hun å igangsette en tankeprosess rundt et tema man sjelden snakker om i dansekretser.


Dette er et interaktivt seminar der Suzies erfaringer og refleksjoner gir mulighet til gode samtaler med kolleger. Deltakerne er aktivt med i diskusjoner og refleksjoner rundt det å jobbe med fysiske forandringer.


Moderator: Stine Nilsen/Coda

Språk: Engelsk og Norsk

Lokalitet: Rom For Dans

Påmelding: HER seminaret er gratis, men krever påmelding for deltagelse.


Suzie Davies er en danser, koreograf, skuespiller og skribent fra Leeds, bosatt i Oslo. Suzie startet sin profesjonelle karriere hos koreograf og regissør Janet Smith, ved Uppercut Danseteater i København, før hun etablerte seg som medlem av Carte Blanche i Bergen i 1995. De følgende ni årene nøt hun godt av variasjonen en tilværelse i et repertoar-kompani gir, og lærte mye av å måtte tilpasse seg den artistiske profilen til tre forskjellige regissører – i tillegg til frilansarbeidet hun gjorde for Ingun Bjørnsgaard-prosjektet. Suzie har jobbet som frilansartist siden 2004, innen flere genrer og med forskjellige koreografer. I 2017 stod hun for åpningen av Bergen Internasjonale Festival sammen med Andrew Wale (Winter Guests). Suzies hovedfokus er fortsatt rettet mot hennes eget kompani, DEED, hvor hun og partneren Mattias for tiden er i gang med deres femte produksjon sammen.


Presenteres i samarbeid med ELLIS-nettverket, Nettverket består av Skuespiller- og danseralliansen, Musikkteaterforum, Norsk Skuespillersenter,PRODA – Profesjonell Dansetrening, Balansekunst og PRAXIS Oslo.


MTF PRØVEROM med

ELISABETH H. RUSTAD

Mesterklasse


14. Oktober

Kl. 10.00 - 14.00


MTF medlem Elisabeth H. Rustad kommer til MTF Prøverom for å gi deg de beste råd og tilbakemeldinger. 

 

Fokus: tekst, musikk, sangteknikk og materialvalg

For: Studenter og Profesjonelle scenekunstnere

Pianist: Bjørge Verbaan


ANTALL PLASSER:

Aktive: 8 AKTIVE PLASSER ER FULLBOOKET 

Observatør:10

Utfyllende info og Påmelding HER


MTF: kr. 350,-

Andre: kr. 550,-

Observatør: Kr. 50,-

Lokale: Gamle Raadhus Scene, Christiania Torv 1, 0157 Oslo.

STEPPDANS TRENINGSLEIR med Sindre Postholm, Anneli Moe og Håkon Sigernes.

18. Oktober

Kl. 10.00 - 15.30  


Vi gjentar vårens suksess og inviterer tre av Norges beste steppdansere til å holde en intensiv steppdanstrening.

1 dag - 3 klasser - 3 lærere. 

Få totalt 3,5 timer trening i løpet av én dag, samt forelesning i steppdanshistorie, og en samtale om erfaringer fra stepp på musikalscenen. 

Klassene deles inn i 2 nivåer: 

  • Nybegynner  
  • Øvet  (for de som har trent en del før) 

For: Ung/Erfaren/Senior proff.


ANTALL PLASSER: 

Nybegynner: 20

Øvet: 20


MTF: kr. 350,-

Andre: kr. 450,-


Lokale: West End Studios, Stavangergata 42, 0467 Oslo.


Utfyllende info og Påmelding HER

DUBBING 2 med

TROND TEIGEN

MTF Mentorworkshop

KURSET ER UTSATT TIL VÅR 2021


27. - 28. Oktober

Kl. 10.00 - 16.00 begge dager


To dager mesterklasse i Dubbing/stemmeskuespill.


For: Ung/Erfaren/Senior proff.


ANTALL PLASSER: 

Aktive8


MTF: kr. 1950,-

Andre: kr. 2500,-


Lokale: BTI Studios, Oslo.


Utfyllende info og Påmelding HER

 

MUSIKKTEATERFORUM
Trosterudveien 33b, 0778 
Oslo, Norway

Organisasjonsnummer: 997 915 828
Powered by Wild Apricot Membership Software