Kursholder 

Rudi Skotheim Jensen er ansatt ved Skuespiller- og danseralliansen som fagkonsulent. Jensen er utdannet innen regi ved ESAC i Brussel, skuespiller ved Akademi for Scenekunst samt har en BA fra handelshøyskolen BI som markedsøkonom. Jensen sitter i ulike tilskuddskomitéer og har jobbet i over ti år med scenekunstproduksjoner, for et internasjonalt marked. Selv sier han, at like godt som han liker kunst, liker han tall – spesielt tallene som blir til kunst. 


Tilbakemeldinger fra tidligere kursdeltagere

«Jeg kjente en mestringsfølelse etter dagene, og budsjett var plutselig noe jeg kunne forholde meg til. Søknader kan oppleves «hemmelig», beskytte sine egne taktikker for å få sjanse til å få tilskuddet vi sikler etter. Det tankesettet eksisterte ikke i dette kurset. Kursholder delte av seg tanker, hvordan det helt konkret bør se ut, hvordan skaffe penger, andre steder man kan søke hos for å finansiere et fullt budsjett.


Bare det å lære et budsjettoppsett var nytt for meg. Det var intensive dager der du stilte krav på en vennlig og trygg måte og alle spørsmål fikk plass. Mestring i å sitte helt blank første timen, til at vi kunne lage et oppsett, mikse og trikse med to regneark, og få oppgave i å oppsøke ulike steder å søke penger til en oppdiktet oppsetning vi skulle finansiere med ulike hinderet en produksjon kan oppleve. 


Om Kursholder:

Kjetil er er utdannet stage manager og production manager ved Royal Academy of Dramatic Art i London. Etter utdanningen har han jobbet frilans som inspisient, turnéleder og produsent for teater, musikaler, opera, festivaler og events, både i Norge og utenlands. Her hjemme har han jobbet ved blant annet Hålogaland Teater, Riksteatret, Nationaltheatret, Kilden, Arktisk Filharmoni og Opera Østfold, for en rekke private teaterprodusenter, samt ti sesonger med Spelet om Heilag Olav på Stiklestad. De siste årene har han ledet teaterfestivalen Heddadagene for Norsk Teater og Orkesterforening. For tiden bor og jobber Kjetil i seilbåten Inga, mens han utforsker norskekysten.


Ave Granli Johnsen er utdannet ved musikkteaterlinjen på Bårdar Akademiet og LIPA (Liverpool Institute for Performing Arts). Han jobbet freelance som musikal-, showartist og danser i 11 år før han la danseskoene på hylla for å jobbe med produksjon og koordinering i samme bransje. Han arbeidet som kurs- og supportansvarlig ved Eplehuset Oslo/Servicesenter innimellom kunstneriske oppsetninger, og jobber nå som prosjektleder ved 2Entertain Norge. I tillegg driver han Ave Productions som filmer/streamer og klipper sceneproduksjoner.


Vi minner om ZOOM-vettregler ved kurs:

 • Husk å ha video skrudd på og mikrofon skrudd av når kurset starter.
 • Skriv inn fullt navn som brukernavn i Zoom slik at kursholder vet at du er deg.
 • Ønsker du å si noe, bruk "raise hand"-funksjonen, og vent til kursholder gir deg ordet. (Ligger under reactions på menylinjen)
 • Ved spm. fatt deg i korthet med konkrete spm. som kan gavne hele gruppen.Om Kursholder:

Eli Kristin Hanssveen er fast ansatt solist ved Den Norske Opera & Ballett. De seneste sesongene har hun hatt hovedroller i blant annet Rigoletto (Gilda), Die Zauberflöte (Königin der Nacht), Don Pasquale (Norina), Ariadne auf Naxos (Zerbinetta), Jorden rundt på 80 dager (Violetta/Månen), Die schweigsame Frau (Aminta), Die Flädermaus (Adele) og Peer Gynt (Solveig). Ellers kan nevnes Die Lustige Witve, Barabbas, Un ballo di maschera, Faust, Les enfant et les sortilèges og Orphèe aux enfers. Eli Kristin har også gitt liv til Solveig i Peer Gynt-spelet på Gålå, Margrethe i urpremieren av heavy metal-operaen Faust, og Aldonza i musikalen Mannen fra La Mancha ved Opera Nordfjord i 2020.

I tillegg til oppdrag for andre operahus er Hanssveen solo-resitalist, kammermusiker og vokalinstrumentalist. Hun benyttes ofte i eksperimentelt musikalsk miljø og komponerer også selv. Eli Kristin har gitt ut CDen «Sempre Libera» med operaarier – og ble allemannseie etter NRKs «Stjernekamp» i 2013.


Om kursholder:  

Trine Bariås-Kvitstein er musikalartist og sanger bosatt i Oslo. 

Utdannet fra Bårdar Akademiet og Guildford School of Acting.

Hun har de siste tre årene jobbet på Folketeateret i «Chess», «Sound of Music» og «Phantom of the Opera».

Tidligere har hun spilt på Chateau Neuf i «Grease», «Sound of Music» på Kilden Teater- og Konserthus, «Kaptein Sabeltann» i Dyreparken i Kristiansand, «Terje Vigen- en musikal» i Fjæreheia, samt ved Caféteateret, Asker Kulturhus, Klubben Scene m.m.


Trine er ofte brukt i konsertsammenheng f.eks med «MANdatory» på Bikuben på Norske Teateret og hun dubber også for Disney Junior.


I 2019 gav hun ut juleplaten: «Trui alltid ljoset ser” sammen med tre andre musikere, produsert av Bjørn Ole Rasch.


EXCEL OG BUDSJETTERING FOR NYBEGYNNERE med 

RUDI SKOTHEIM JENSEN


DIGITALT KURS


Dato: 21. - 22. Januar 2020

Kl. 10.00 - 15.30 begge dager

Pris MTF: kr. 450,-   /   Pris Andre: kr. 450,-

Max antall aktive: MTF 4  /  SKUDA 4  /  NSF 4

Påmelding: HER 

Påmeldingsfrist: 8. Januar


Musikkteaterforum arrangerer, sammen med Norsk Skuespillersenter og Skuespiller- og danseralliansen,  introduksjonskurs til Excel, budsjettering og litt alternative metoder å finansiere et kunstprosjekt - for nybegynnere.


Dag 1:

Excel og budsjettering- for nybegynnere

Introduksjonskurs til regnskapsprogrammet Excel, som er strukturert rundt den praktiske oppgaven å utarbeide et lekkert produksjonsbudsjett.


Kurset er en a-b-c-innføring i EXCEL, der du skal bli venn med EXCEL og lage et budsjett basert på en kunstnerisk ide. Vi diskuterer prosjektformatet, budsjett som redskap og hvordan oversette en kunstnerisk ide til hensiktsmessige tall. Hele kurset tar inngang fra et kunstnerperspektiv. Målsetning for kurset er at du får en bedre budsjett - og økonomiforståelse for prosjekter som kan konkret brukes i søknader og i dine fremtidige prosjekter. 


Dag 2:

Introduksjonskurs i prosjektfinansiering og økonomistyring- også for nybegynnere.

Introduksjonskurs til prosjektfinansiering og økonomistyring i prosjektperioden, som er strukturert rundt praktiske oppgaver og regnskapsprogrammet Excel.


Kurset
tar for seg utarbeidelsen av en finansieringsplan og utforsker flere måter å skaffe penger på. Vi snakker sponsorer, samarbeidspartnere, egeninnsats, billetter, crowdfunding og residenser som en del av prosjektets gjennomføringskraft. Del to av kurset tar for seg hvordan du holder kontroll pengene i prosjektperioden, og inneholder mange nyttige tips. Hvilke risikoer har en scenekunstproduksjon og hvordan behandler du disse uten panikk? 


Digital plattform:

 • Kurset gjennomføres på digital plattform og krever god/stabil internettlinje (gjerne kablet internett hvis mulig).
 • Kursdeltakerne må ha egen PC/MAC med Excel tilgjengelig.
 • Har du tilgang på 2 skjermer/digitale enheter som er koblet sammen, kan dette være en fordel med hensyn til mengden filer som skal benyttes under kurset. (Ikke et krav for deltagelse).


Alle påmeldte vil motta en digital møtelenke/invitasjon på mail fra kursholder før kursstart.    

Vi anbefaler alle å logge seg på møtet i god tid slik at man er klar til start kl. 10.00 alle kursdager.

Påmelding: 

Påmelding via SKUDA. Kursholder sender lenke til kurs etter registrert innbetaling av kurskontingent. (Faktura sendt fra SKUDA).  


Kriterier:  Kurset passer for alle som ønsker en introduksjon til Excel og prosjektformatet. Kurset gjennomføres digitalt, og alle deltagere må ha egen datamaskin med regnskapsprogrammet EXCEL. COVID ÅRET 2020 - OPPSUMMERING OG REFLEKSJONER 

DIGITALT KURS


Dato: 27 januar

Kl: 13.00 - 15.15

Webinaret er gratis.

Velkommen til webinar i regi av Et Langt Liv i Scenekunsten - nettverk for erfaringsutveksling og kompetanse.

Hva har vi vært igjennom det siste året? Med Covid-19 har scenekunstfeltet i 2020 vært sterkt preget av usikkerhet, avlysninger, utsettelser og restriksjoner.

I dette webinaret vil vi gi et tilbakeblikk på 2020 for å bedre forstå prosessen vi har vært igjennom. Med det som utgangspunkt, har vi invitert foredragsholdere fra ulike felt som skal snakke om omstillingsprosesser, krisehåndtering og digitalisering, med korona som bakteppe.

Link til webinaret: https://us02web.zoom.us/j/86408386242?pwd=ZGttelZMOEVSQnZaSkJSWDFsVUlmUT09

Meeting ID: 864 0838 6242

Passcode: 514075


Foredragsholdere:
Stefan Soós - strategisk rådgiver ved Kommunal- og Moderniseringsdepartementet og Statsbygg


Kristine Karola Øren - dansekunstner og forbundsleder i Norske Dansekunstnere


Knut Alfsen - Dukkespiller og forbundsleder i Norsk Skuespillerforbund


Miriam Latif Sandbæk - samfunnsforsker og coach


Anne Brit Gran - Professor på Handelshøyskolen BI og leder for Centre for Creative Industries


Utformingen av webinaret er ved PRAXIS Oslo og Skuespiller- og danseralliansen.

Nettverket Et Langt Liv i Scenekunsten består av samarbeidspartnerne: Musikkteaterforum, Norsk Skuespillersenter, PRODA - Profesjonell Dansetrening, CODA Oslo International Dance Festival, PRAXIS Oslo og Skuespiller- og danseralliansen.

Se arr på Facebook HER

SKATTEMELDING OG ØKONOMI FOR SKUESPILLERE med KNUT ALFSEN OG FRED RADENBACH


DIGITALT KURS


Dato: 3. februar 2021

Kl: 12:00-15:00

Lokalitet: DIGITALT KURS - ZOOM

Pris MTF/NSF/SKUDA: kr. 100,- Pris Andre: kr. 150,-

Max antall aktive: ubegrenset

Påmelding: HER

Kriterier: Åpent for profesjonelle scenekunstnere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå i utøvende scenekunst, eller tilsvarende profesjonell scenekunsterfaring.


Økonomen Fred Radenbach og forbundsleder Knut Alfsen fra Norsk Skuespillerforbund slår seg sammen for å hjelpe deg gjennom den årlige smerten skattemeldingen. I tillegg får du en introduksjon til fradragsmuligheter og regnskapskravene du har som scenekunstner med eget foretak.


Hva er egentlig forskjellen mellom å motta lønn, å få betalt som frilanser eller å fakturere fra enkeltpersonforetak? Hva lønner seg for deg og hva sier loven? Hvor ofte må du føre regnskap og hvordan? Fyller man ut skattemeldingen og den tilhørende næringsoppgaven samtidig og hvor fyller man inn regnskapstallene?


I dette kurset får du praktiske råd og tips til din økonomi med spesielt fokus på scenekunstnere som skal fylle ut næringsoppgave i sine enkeltpersonforetak. Du får blant annet informasjon om hva som kan trekkes fra og hva som er og ikke er fradragsberettiget, hva som er forskjellen på en avskriving og «å skrive av noe», merverdiavgiftsspørsmål og mer.


Maksimalt utbytte av kurset forutsetter at deltagerne forbereder spørsmål og problemstillinger ved å se gjennom egne kvitteringer og bilag på forhånd - og send da gjerne inn spørsmål på forhånd til fredradenbach@gmail.com


Kurset er nyttig for alle scenekunstnere som har eget foretak og som ønsker kontroll og lønnsomhet i deres økonomi.


OVERSIKT OVER KURSETS INNHOLD

 • Forskjeller mellom lønnsmottaker, frilanser og næringsdrivende med enkeltpersonforetak
 • Rettigheter, plikter og krav overfor oppdragsgiver
 • Lovens krav til skattemelding
 • Lovens krav til regnskapsføring
 • Konkret gjennomgang av en skattemelding
 • Konkret gjennomgang av en næringsoppgave
 • Q&A, med utgangspunkt i spørsmål som er sendt inn på forhånd (fredradenbach@gmail.com)


Hvorfor bruke Fred Radenbach og ta infokurs med oss?

 • Fred Radenbach har bygget opp og ledet regnskapsfirmaet Causa som spesialiserte seg på økonomi for mindre selskap i kultursektoren. Firmaet var spesielt kjent for innovativ bruk av regnskapsteknologi til fordel for mindre selskaper og vokste etter en fusjon med Aider til 250 medarbeidere i løpet av fem år. Han jobber i dag fra eget firma med rådgivning for privatpersoner, enkeltpersonforetak og mindre aksjeselskap.
 • Fred Radenbach gir medlemmene av Norsk Skuespillerforbund rabatterte tjenester.
 • Han kjenner vår bransje veldig godt etter å ha jobbet med mange aktører innen kulturlivet som kunder, deriblant flere skuespillere, castere, filmproduksjonsselskaper, kostymører, mm.


Kurset er et samarbeid mellom Musikkteaterforum, Skuespiller- og danseralliansen, og Norsk Skuespillersenter. 

PRODUSER DIN EGEN FORESTILLING, 

med KJETIL FALKUM


DIGITALT KURS


Dato: 09. - 11. februar 2021

Kl: 09.30 - 16.00 alle dager

Kr: MTF / NSF / SKUDA: kr.700,- 

Pris Andre: kr. 850,- 

Max antall: MTF 5 / SKUDA 6 / NSS 5

Påmelding MTF: HER

 

Dette kurset er en intensiv innføring i produsentkunnskaper for deg som er scenekunstner og ønsker å produsere dine egne forestillinger, eller for deg som er fersk produsent for profesjonelle scenekunstprosjekter.


Teater er det umuliges kunst, og kunsten å gjøre det umulige mulig. God planlegging og smidig prosjektledelse er essensielt for å få mest mulig ut av de ressursene vi har til rådighet, realisere de villeste idéene, og lage den beste mulige forestillingen. 


Kurset gir en innføring i de viktigste redskapene produsenten har gjennom hele prosessen fra idé til ferdigstilt prosjekt. Vi tar for oss fremdriftsplan, budsjett, finansiering, bemanning, kontrakter, avtaleverk, rettigheter/royalties, og produksjonsplanlegging. 

Det vil bli en kombinasjon av forelesning, gruppeoppgaver og diskusjon, og målet med kurset er at deltakerne skal få oversikt over alle elementene som kreves for å realisere et scenekunstprosjekt og få med seg verktøy som gjør produsentoppgaven både lettere og morsommere. 


Dette kurset tar ikke for seg hvordan man skaffer penger til produksjonene eller søknadsskriving. 


Digital plattform:

 • Kurset gjennomføres på digital plattform og krever god/stabil internettlinje (gjerne kablet internett hvis mulig).
 • Kursdeltakerne må ha egen PC/MAC med Excel (eventuelt Numbers eller Sheets) tilgjengelig.
 • Har du tilgang på 2 skjermer/digitale enheter som er koblet sammen, kan dette være en fordel med hensyn til mengden filer som skal benyttes under kurset. (Ikke et krav for deltagelse).


Alle påmeldte vil motta en digital møtelenke/invitasjon på mail fra Kjetil Falkum kvelden før kursstart.

Vi anbefaler alle å logge seg på møtet i god tid slik at man er klar til start kl. 09.30 alle kursdager.


Kriterier for deltakelse:

Åpent for profesjonelle deltakere, dvs. med godkjent treårig utdanning på høyskolenivå, eller tilsvarende profesjonell erfaring, med følgende bakgrunn: Profesjonelle scenekunstnere og andre som jobber direkte med produksjonssiden av scenekunst. 


• Det er ikke nødvendig med produsenterfaring, men kurset forutsetter grunnleggende kjennskap til scenekunstprosjekter, for eksempel som musikalartist/skuespiller/danser eller andre roller i forbindelse med produksjoner.


• Du må ha grunnleggende kjennskap til Excel, Numbers, Google Sheets eller lignende. En stor del av kurset vil foregå i Excel, og det vil ikke være tid til opplæring i programvaren. 


NB! Du kan melde deg på kurset "Excel og budsjettering for nybegynnere" med Rudi Skotheim Jensen som avvikles 21. - 22. januar 2021. Dette vil gi deg kunnskapene du trenger for å kunne delta på Produser din egen forestilling.

Kurset er et samarbeid mellom Musikkteaterforum, Skuespiller- og danseralliansen, og Norsk Skuespillersenter.

SHOWREEL med AVE GRANLI JOHNSEN

Lær å lage din egen Showreel


DIGITALT KURS

Dato: 10. - 17. - og 24. mars 2021   

Kl: 12.00 - 15.00 alle datoer 

Påmelding: HER


Pris MTF: kr. 450,- 

Pris Andre: kr. 650,-  

Max antall aktive: 20

For: Profesjonelle scenekunstnere (Ung/erfaren/senior proff).

Kriterier: Oppdatert cv mailes henriette@musikkteaterforum.no ved påmelding. Alle vedlegg merkes med navn og sendes som PDF fil. Alle påmeldte deltagere må være med alle kursdager.


En oppdatert og god SHOWREEL blir et stadig viktigere verktøy i kampen for å synliggjøre sitt kunstnerskap, og for å sikre arbeid og inntekt. For mange scenekunstnere fremstår terskelen som uoverstigelig når det kommer til å skulle skape en showreel ved egen hånd, men fortvil ikke, dersom du aldri har klippet i et redigeringsprogram eller har noe erfaring med videoredigering fra før er denne workshoppen midt i blinken for deg.


Kursbeskrivelse: På dette kurset går vi igjennom hvordan du selv kan lage din egen showreel og hvordan du kan bli en bedre klipper ved å bruke ditt eget utstyr.

Du vil få tips om hvilke redigeringsprogrammer som kan benyttes, både gratis og betalbare programmer, og få en grunnleggende introduksjon av disse. Kurset går også igjennom oppbygning og struktur av det å lage en showreel, den tekniske utførelsen, samt publisering.


Teknikk: Deltager må ha en fungerende datamaskin, (PC eller Mac) med minimum 5GB ledig plass på harddisken. Av redigeringsprogrammene som blir introdusert er kun et program for både PC og Mac. Øvrige er kun for Mac. Ha gjerne en ekstern harddisk tilgjengelig slik at videomaterialet ikke tar opp alt for mye plass på maskinen lokalt.


Plan alle samlinger:

Samling 1: Vi går igjennom 

Reel-terminologier (Showreel, singingreel, dancereel)

Teknisk utstyr 

Redigeringsprogram. En introduksjon av anbefalte program (se under).

Hvordan sette materiale i system 

Egnet materiale til Showreel 

Oppsummering og spørsmål


Hjemmelekse: Finne frem egnet materiale til showreel, se på de ulike redigeringsprogrammene, finn din favoritt og begynn å utforske.


Samling 2: Vi går igjennom

Publiseringsplattformer mot arbeidsgivere, og egen markedsføring 

Trinn for trinn demonstrasjon av hvordan å klippe materiale

Oppsummering og spørsmål


Hjemmelekse: Begynn og klipp din showreel. 

Showreel sendes kursholder innen 22. mars kl. 15.00 (Trenger ikke å være helt ferdige showreels). 

Send inn spørsmål, gjerne spørsmål som kan gagne alle kursdeltagere.


Alle innsendte showreels får separat teknisk tilbakemelding på mail fra kursholder før samling 3.


Samling 3: 

Generell teknisk tilbakemelding på innsendte showreels

Forslag til løsninger på tekniske utfordringer

Gjennomgang av innsendte spørsmål

Oppsummering


Anbefalte redigeringsprogram:


iMovie:

Pris: kr 0,- i AppStore

Plattformer: Mac, iPhone og iPad

Introduksjonsvideo:

https://www.youtube.com/watch?v=XjgkMt0wP7w


DaVinci Resolve

Pris kr 0,- (light versjon) kr 2,496,- (fullversjon)

Plattformer: Mac og PC

Link: https://www.blackmagicdesign.com/products/davinciresolve/

Introduksjonsvideo:

https://www.youtube.com/watch?v=63Ln33O4p4c


Final Cut Pro

Pris: Gratis prøveversjon 90 dager -  kr 3.290,-  i AppStore

Plattformer: Mac og iPad

Link: https://www.apple.com/final-cut-pro/trial/

Introduksjonsvideo:

https://www.youtube.com/watch?v=ygBlgaT78mM


Til info: Vi ønsker å informere om at Musikkteaterforum kommer til å ta litt bilder underveis, som en dokumentasjon av våre aktiviteter. Noen av disse vil bli lagt ut på MTFs nettside og/eller FB/Instagram, igjen som en dokumentasjon av vår aktivitet.

Dersom du ikke ønsker å bli tatt bilde av, er det selvfølgelig bare å si ifra til mail henriette@musikkteaterforum.no innen kursstart.MTF PRØVEROM med

ELI KRISTIN HANSSVEEN

Mesterklasse


UTSATT TIL NOVEMBER 2021.

NY DATO KOMMER.


Dato: TBA

Kl. 10.00 - 14.00

Kr. MTF: 350,-

Kr. Andre: 550,-

Kr. Observatør: 50,-

Aktive: 8  

Observatør: 10

Påmelding: HER

For: Profesjonelle scenekunstnere

Kriterie: CV og noter sendes henriette@musikkteaterforum.no ved påmelding.


Etter et strålende MTF Prøverom våren 2020 med Eli Kristin Hanssveen gjentar vi nå suksessen! Nå har du mulighet til å få direkte veiledning, råd og tilbakemeldinger fra Eli Kristin i en mesterklasse med fokus på teknikk og formidling. 

Eli Kristin Hanssveen deler i denne mesterklassen av sin erfaring som profesjonell utøvende scenekunstner og solist ved Den Norske Opera og Ballett. Eli Kristin har gjennom karrieren arbeidet innen forskjellige genre og sier: 

«Det er kun én stemme». Det er kun forskjellige preferanser som angir akkurat hvordan det er ønskelig å dra frem ulike aspekter ved deg og din stemme

Uansett hva du skal synge eller hvem du skal portrettere på scenen er det aldri noen ulempe å ha en god stemmeteknikk. Og uansett hva du synger bør det høres ut som deg. Det hadde vært fint om du tok med noe du føler du sliter med, på den ene eller andre måten. Eller noe du er sikker på at du er best på, men har fått andre tilbakemeldinger på. La oss finne ut av hva som eventuelt hindrer deg - og styrke det som gjør deg unik.


Hver deltager får 20 minutter èn til èn arbeid med mentor og pianist. 

Forberedelse: Forbered 1 sang du ønsker å arbeide med. Det er viktig at du vet eksakt hva du ønsker å fokusere på under ditt arbeid med mentor og at du formidler dette raskt og effektivt ved start av din tildelte tid. Materialet må kunnes utenat. 


Ta med: Noter til pianist

Fokus: sangteknikk og formidling

Pianist: Bjørge Verbaan

Lokale: Gamle Raadhus Scene, Christiania Torv 1, 0157 Oslo.


MUSIKALARTISTENS VERKTØYKASSE - Å BYGGE REPERTOAR med TRINE BARIÅS-KVITSTEIN

FOR STUDENT /UNG PROFF


Dato: 16. mars 2021

Kl. 16.00  - 21.00 

Pris MTF: kr. 250,- 

Pris Andre: kr. 450,-  

Max antall aktive: 8

Påmelding: HER


Kriterier: Studenter innen scenekunst / Ung proff. Oppdatert cv mailes henriette@musikkteaterforum.no ved påmelding. Alle vedlegg merkes med navn og sendes som PDF fil. 


Bli med Musikalartist og selverklært musikalnerd, Trine Bariås-Kvitstein, på en skikkelig boost i repertoar, casting og audition kunnskap! 


Kursbeskrivelse 

Som musikalsanger har du muligheten til å utforske hele stemmens register for å formidle følelser og karakter. Et viktig element i å kunne formidle godt er kunnskapen om hvilket repertoar som ligger godt for nettop deg og din stemme. 

Nysgjerrighet og kunnskap om musikalhistorie, musikalsjangere, stemmetyper, og de ulike stilarter er nærmest en forutsetning for å kunne yte ditt beste i de mest sårbare situasjoner som casting og auditions, og på samme tid gir kunnskapen en trygghet for utøvelse og en respekt for faget.


 • På dette kurset skal vi snakke om stemmen og hvordan du velger repertoar for å få frem dine styrker. Hva er mine beste toner?
 • Vi skal snakke om musikalsjangere og stilarter. Hvilke sjangere er jeg god i?
 • Vi skal snakke om audition og repertoar.
 • Vi skal snakke om hvilken type låt du burde velge på audition for å få frem det beste av deg selv, og hva som gjør en låt til en god auditionsang. 
 • Vi skal snakke om hvordan du kan kutte låten hvis den er for lang. 
 • Vi skal snakke om hvordan du kan krydre sangene slik at du både tar vare på det komponisten/tekstforfatteren har tenkt, men også får brukt din kunsteriske stemme og talent. 
 • Og ikke minst skal du få prøve ut alt vi snakker om i praksis!

 


Forberedelse:

Ta med 2 sanger du har brukt eller tenker du vil bruke som auditionsang med backingtrack (Spotify, YouTube etc.) Sannsynligvis får vi gjort halve sangen av begge, men vær forberedt på hele. 


Ta med:   

Noter og backingtrack til to selvvalgte sanger samt repertoarmappe hvis du har. 

Notatbok


Form

Mesterklasse/ workshop


Mål: 

Inspirasjon og idéer til videre utvikling av musikalrepertoar og verktøy for gode valg av auditionlåter.


Lokale: Gamle Raadhus Scene Christiania Torv 1, 0157 Oslo


STEPPDANS TRENINGSLEIR med Sindre Postholm, Anneli Moe og Håkon Sigernes.

UTSATT TIL 19. SEPTEMBER 2021. 


Dato: 18. April

Kl. 10.00 - 15.30

MTF: kr. 350,-

Andre: kr. 450,-

Påmelding: HER


Vi gjentar suksessen og inviterer tre av Norges beste steppdansere til å holde en intensiv steppdanstrening.

1 dag - 3 klasser - 3 lærere. 

Få totalt 3,5 timer trening i løpet av én dag, samt forelesning i steppdanshistorie, og en samtale om erfaringer fra stepp på musikalscenen. 

Klassene deles inn i 2 nivåer: 

 • Nybegynner  
 • Øvet  (for de som har trent en del før) 

For: Ung/Erfaren/Senior proff.


ANTALL PLASSER: 

Nybegynner: 19

Øvet: 19


Lokale: West End Studios, Stavangergata 42, 0467 Oslo.DUBBING 1 med

TROND TEIGEN

MTF Mentorworkshop


KURSET ER AVLYST GRUNNET COVID-19


Dato: 19. - 20. april 2020

Kl. 10.00 - 16.00


To dager mesterklasse i Dubbing/stemmeskuespill.


For: Ung/Erfaren/Senior proff.


ANTALL PLASSER: 

Aktive8


MTF: kr. 1950,-

Andre: kr. 2500,-


Lokale: BTI Studios, Oslo.


Utfyllende info og Påmelding HER 

Kurset er fullbooket

(Kurset ble utsatt høst 2020)

DUBBING 2 med

TROND TEIGEN

MTF Mentorworkshop


Dato: 10. - 11. mai 2020

Kl. 10.00 - 16.00 begge dager


To dager mesterklasse i Dubbing/stemmeskuespill.


For: Ung/Erfaren/Senior proff.


ANTALL PLASSER: 

Aktive8


MTF: kr. 1950,-

Andre: kr. 2500,-


Lokale: BTI Studios, Oslo.


Utfyllende info og Påmelding HER

Kurset er fullbooket

(Kurset ble utsatt høst 2020)


 

MUSIKKTEATERFORUM
Trosterudveien 33b, 0778 
Oslo, Norway

Organisasjonsnummer: 997 915 828
Powered by Wild Apricot Membership Software