EN KVELD MED... CÅREJÅNNI ENDERUDMusikkteaterforum i Creo inviterer til årets festaften 04. april kl. 19.00 på Chat Noir Teater!

                                                                    

Etter 2 år i pandemi modus kan vi endelig presentere årets hovedgjest under En Kveld Med, kostymedesigner og sminkør Cårejånni Enderud! 

Sammen med intervjuer Johan Osuldsen dykker vi ned i hans lange og fantastiske karriere, og som alltid serverer vi kunstneriske krumspring og overraskelser for både publikum og hovedgjest!

 

Musikkteaterprisen deles i år ut for ellevte gang, og tradisjonen tro byr vi på sprudlende show, musikalske godbiter, samt utdeling av heder og ære i kategoriene Årets Musikal, Årets musikalartist, Åpen Klasse og Årets Ærespris!

Alle nominasjoner lanseres 21.mars 2022.

 

Årets show ledes av tre sterke scenepersonligheter, Mathias Luppichini, Siren Jørgensen, og Sigurd Marthinussen, som alle er klare for å lede deg gjennom en storstilt feiring av fag og bransje, i rammen av vakre Chat Noir Teater. 


Vi gleder oss til å feire norsk musikkteater sammen med deg!CÅREJÅNNI ENDERUD

Cårejånni Enderud er nærmest som en institusjon å regne innen norsk showbiz! Gjennom tre tiår har han jobbet med det meste innen show, musikal, TV, cabaret, mote og design. Hans ry som designer, kostymedoktor, frisør, make up artist, stylist, mentor, og hjertevenn når langt utover landets grenser. 

Cårejånni fra Kongsvinger hadde et talent for karakterer, og debuterte som dragartist i 1987 med Great Garlic Girls i showet “Tatt av tiden”. Etter å ha jobbet med hvitløksjentene frem til starten av 90-tallet gikk han i kompaniskap med dragartist Geir Lillejord. I årene som fulgte skapte de flere ulike konsepter som “Bang Bang Shockproof ”, “Onsdagsklubben”, “Psycho Sisters” mm. Her dukket figurene Ruth og Vigdis opp, og på begynnelsen av 2000 tallet fikk damene eget TV-show på TVNorge. Cårejånni spilte figuren Vigdis Sagene, en figur han har gjentatt helt opp til de siste årene. Andre kjente figurer fra denne tiden er “Lucia”, “Henny Stenersen”, “Trylla”, “Tunika Myrsjø” og “Hilde”. Cårejånnis rike persongalleri førte han også til forestillingen «Tusen år og like blid» på Det Norske Teatret i 1998. 

Cårejånni har designet kostymer til en lang rekke forestillinger som “La Cage Aux Folles” for Den Nationale Scene og Östgötateatern, “Showgirls must go on” og “Vår Beatles hyllest” på Chat Noir, “Vi elsker ABBA” og “Store Norske” på Edderkoppen, båt-showene for 2Entertain/Colorline, “Stardust” på Christiania teater, Oslo fagottkor mfl. Han har skapt sceneantrekk for Christine Koht, Wenche Myhre, Hanne Krogh, Elisabeth Andreassen, Guri Schanke, Hilde Lyrån, Reidun Sæther, Solveig Kloppen og Dorthe Skappel for å nevne noen. Og antallet brudekjoler han har kreert gjennom årene er nærmest umulig å telle. 

Parallelt med karrieren som kostymedesigner har han hatt ansvaret for make-up og styling på en lang rekke store produksjoner for TV, film og scene. Merittlisten inkluderer blant annet “Skal vi danse”, “Melodi Grand Prix”, “Alt for Rognan”, “Allsang på grensen”, “The Voice”, musikalene “Optimist”, “West Side Story”, “Tell Me on a Sunday” og “Jersey Boys” på Chateau Neuf, forestillingene «Twigs – hele hælvetes slekta» ved Hålogaland Teater, og “Vi bare spøker” ved Teatret Vårt, mfl.   

Gjennom sin karriere har Cårejånni delt generøst av sin kunnskap, sine erfaringer, sin latter og sin eksepsjonelle ro, og gitt av sin store kjærlighet til både fag og mennesker han møter på sin vei.

Intervjuer


JOHAN OSULDSEN

Johan har etablert seg som en av våre fremste regissører og koreografer av musikaler og show både for scene og TV. 

Regi og koreografi på Den Nationale Scene: Hellemyrsfolket og Company, Chat Noir: It ́s Showtime, Showgirls og Vår Beatles Hyllest, Edderkoppen: The last Five Years, Thank You For The Music, Store Norske og Lykken er å la det swinge med Hanne Krogh. Folketeatret: Norsk regissør for Mamma Mia! og We will rock you. 

TV-produksjoner: Ingrid Bjørnovs Piano Piano, Mine damer og herrer, Gullruten, Gullfisken, Amandaprisen, Spellemannsprisen og Cheezy Keys’ populære serie Skrimmel-Skrammel for NRK Barne-TV, hvor han også skrev manus og bidro med nyskrevet musikk og sangtekster, samt boken Bråkeboka, NRK Aktivum.

Koreografi, Det Norske Teatret: The Book of Mormon, Riksteatret : Annie get your gun, Agder Teater: Peer Gynt for mm.

Oversettelser: West side story, (Kilden), Company (DNS), The last five Years (Edderkoppen) mm. De siste årene har han jobbet mye med å skape ny norsk musikkteaterdramatikk, bla. sangtekster til Hellemyrsfolket, og i 2021 skrev han manus og musikk og hadde regi på musikalen Til Dig, basert på dikt og Noveller av Arnulf Øverland.

Pianoutdannelse: Barratt Due Musikkinstitutt, Dans: Greta Dahl Ballettskole og fra 1990-tallet ble han tatt under vingene til sin teatermentor Alexandra Myskova som lærte ham opp i skuespiller- og regifag. Mellomfag landskapsarkitektur Universittet for miljø- og biovitenskap, 3-åring utdannelse som kognitiv veileder, Iliana Akademiet i Oslo. Er scenetreningscoach for Price waterhouse Coopers.

Styremedlem Dramatikkens Hus, Operafest Røykenvik, Styreleder i Norsk Sceneinstruktørforening fra 2016–2021.

Skriver artikler for VG, Klassekampen, Minerva og Subjekt. Har skrevet fagboken Musikalartist, Entertainer eller rolleformidler, og våren 2022 kommer boken om Bårdars 85-årige historie: Bårdar Showbiz.

I samarbeid med Bårdar Akademiet startet han Musikkteaterlinjen i 1996, var kunstnerisk leder i fem år og har senere vært leder av fagrådet og ansvarlig for fagplaner på musikkteaterlinjen.

Sigurd Marthinussen har sin utdannelse fra Bårdar Akademiet og har siden han gikk ut i 2015 jobbet som musikalartist og skuespiller i Oslo.

Han hadde sin debut i 2016 som Robert i konsertversjonen av Kristina Från Duvemåla.

Etter debuten begynte han å jobbe på Det Norske Teatret der han var med i produksjonene Nila og den store reisa, Utaforog The Book of Mormon. Etter sin tid på Det Norske Teatret gikk det slag i slag for ham. Han spilte hovedrollen i musikalen Dogfightog medvirket i det Heddapris-vinnende teaterstykket Før vi dør med Antiteateret, før han begynte å jobbe på Folketeateret. Der var han med i ensemblet i The Sound of Music, ensemble og pop-trio i Chess, og spilte rollen som Barberer Sørensen i Folk og røvere i Kardemomme by.

Han er om dagen aktuell i Mamma Mia! på Folketeateret der han spiller i ensemblet og er understudy for rollen som Sky.

Siren Jørgensen vokste opp på Stord, og ble først bitt av teaterbasillen på teater- og musikklinjen ved Romerike folkehøgskole.

Etter at hun var ferdig på Teaterhøgskolen i 2002 flyttet hun til Molde og jobbet ved Teatret Vårt i 3 år. Senere dro hun til Bergen og ble etterhvert fast ansatt ved Den Nationale Scene. I løpet av 10 år på DNS spilte hun blant annet Amy i "Company", Mor Courage i "Mor Courage", Nora i "Et dukkehjem" og Desdemona i "Othello". 

I 2009 ble hun tildelt Bergen Teaterforenings publikumspris.

I 2016 flyttet hun til Oslo, og har siden jobbet som frilanser. Hun har vært tilknyttet Oslo Nye Teater, Haugesund Teater, Riksteatret og Folketeateret, hvor hun for tiden er aktuell i rollen som Tanya i "Mamma Mia!". Hun har også medvirket i "Mary Poppins", "Singin´in the Rain" og "The Sound of Music" ved Folketeateret.

Siren har i tillegg til teater erfaring fra film og TV. Hun hadde i 2015 hovedrollen i spillefilmen "Hevn", og ellers har hun hatt roller i "Side om side", "Neste sommer", "Helt perfekt", "Magnus" og "22. juli".

Mathias Luppichini er en allsidig type, født og oppvokst i Oslo.

Han fikk sin første store rolle i 2015 i “Märtha the Musical”, og har senere medvirket i stykker som “Flashdance”, “Forelska i Shakespear” og “Den Kjempestore Pæra”, og i TV-serier som Jul i Blodfjell”, “Hvite Gutter”, “Sølvrekka og Parterapi”.  

Med bakgrunn i musikk står han foran og bak scenen både som musiker og komponist, samtidig som lidenskapen til humor og fjas har styrt ham mot stand-up, impro og tekstforfatteri. Drømmen om å kombinere egenskapene begynner så smått å kunne realiseres, når han nå har begynt å skrive musikkteater for alvor. Prosjekter kan sees allerede høsten 2022 og i 2023.

Våren 2022 er han å se i den dokumentariske musikalen “Jersey Boys” på Chateau Neuf, samtidig som siste hånd på sci-fi-filmen “Blasted” legges.EN KVELD MED 2019

En Kveld Med Per Christian Revholt 8. april 2019

Hovedgjest: Per Christian Revholt - Musikalsk leder/Nationaltheatret

Intervjuer: Kåre Conradi

Musikalsk Ansvarlig/musikalske arrangement: Simon Revholt

Koreografi/regi: Eli Stålhand

Orkester: Erik Jøkling/trommer, Jan Clemens Carlsen/chello, Ket Iren Lødemel/piano, Kay Hartvigsen/bass, Lasse Rossing/trompet, Staffan William Olsson/gitar, Dag Eriksen/trombone, Bjørg Bøe/horn, Stig Ove Ose/bratsj, Sidsel Scheen/fiolin, Vebjørn Stuksrud/fiolin, Ingrid Holmen/fløyte, Arild Stav/treblås, Morten Michelsen/treblås.

Utøvere: Andreas Hoff, Henriette Lerstad, Jannike Kruse, Øyvind Boye Løvold, Trine Bariås, Lasse Lindtner, Lasse Vermeli, Mari Lerberg Fossum, Benedicte Søreng, Sanne Kvitnes, Anette Waaler, Underholdningsvogna, Kristian Johan Gjertsen, Marit Adeleide Andreassen, Helene Wibrand, Anders Gjønnes, Synne Ørsleie, Andreas Mørland, Azra Nukicic, Haakon G.-Lihaug, Ingeborg Karijord, Johannes Nicolai Aas, Karoline Strømsrud, Markus Bjørlykke, Sofie Huijs, og Ørjan Rodahl.

Videoprod: Ave Productions


En Kveld Med Marianne Skovli Aamodt 9. april 2018

Intervjuer: Johan Osuldsen

Videoprod: Ave Productions

Mandag 9. april, under En Kveld Med og Musikkteaterprisen, ble danser og koreograf Marianne Skovli Aamodt hyllet for sin fantastiske karriere og innsats for norsk dans og musikkteater. Musikkteaterforums gave til Marianne var nummeret "Marianne the Musical: Hva du ga mitt liv" med tekst og regi av Johan Osuldsen​, koreografi av Tine Erica Aspaas​, musikk og musikalsk produksjon av Hans Einar Apelland​, og med 13 dansere/musikalartister på scenen. En levende danselegende fikk endelig sin velfortjente hyllest!!

På scenen: 

Siren Hermansen, Lars Jacob Holm, Lisbeth Sandnes Espeland, Simen Gloppen, Eli Stålhand, Anette Boge, Caroline Navestad, 

Carl Martin Prebensen, Tine E. Aspaas, Sindre Høyang, Jonas Digerud, Anne Marit Tynes, og Charlotte Brænna.

MUSIKKTEATERFORUM
Trosterudveien 33b, 0778 
Oslo, Norway

Organisasjonsnummer: 997 915 828
Powered by Wild Apricot Membership Software