ÅRETS VINNERE AV MUSIKKTEATERPRISEN

FOR SCENEKUNSTÅRET 2019  

ÅRETS MUSIKALARTIST

LENA KRISTIN ELLINGSEN

For rollen Maria Rainer i musikalen    

The Sound of Music, 

Scenekvelder/Folketeateret


Juryens Begrunnelse:

Lena Kristin Ellingsen klarer å puste liv i en utakknemlig rolle som jomfruelig guvernante. Hun spiller ut Maria med en nysgjerrighet og naivitet, som aldri gjør henne dum, men bare interessant og sympatisk. Sang og dans er på toppnivå, og skuespilleren klarer å bruke sangnummerne til å bygge karakteren og gi den integritet. Hennes Maria von Trapp er et musikalsk naturbarn, fremfor et vandrende kjæresteemne for kapteinen.

Foto: Desiree Mattsson.

ÅRETS MUSIKAL


THE SOUND OF MUSIC,

Scenekvelder - Folketeateret


Juryen begrunnelse:

Scenekvelders versjon av The Sound of Music er både nostalgisk og frisk på samme tid. Regien overlater mye til publikums medvirkning, og byr på stadig nye overraskelser og små detaljer. Lena Kristin Ellingsen klarer å puste liv i Maria von Trapp, og holder et svært høyt nivå musikalsk. Et stort høydepunkt er jodlescenen ”Geitegjeter”, som er fremført med stor teknisk presisjon. Forestillingen viser også hvor viktig det er med gode musikalskuespillere i de mindre rollene. De dansende tjenerne er et bra og godt utført regigrep, mens skuespillerne tør å gå mot farsen med karakterene sine. 

Sammen lager de både musikal- og komediekunst i skjønn forening. Man skulle kanskje tro at baronesser, nonner og guvernanter tilhørte forrige århundre, men på Folketeatret slår The Sound of Music oss rett i bakken med sin musikalske og teatrale fingerspissfølelse. 


Kunstnerisk team:

Av R. Rogers og O. Hammerstein II

Manus: H. Lindsay og R.Crouse.

Regi/oversettelse: Lars Jacobsen

Musikalsk ansvarlig: Atle Halstensen 

Koreografi: Thea Bay

Scenografi: Petr Hlousek

Kostymedesigner: Sally Turner 

Lysdesign: Lars Lunder

Lyddesign: Ulf Erlend Haave  

Maskedesign: Tiiu Luht 

Produsent: Karianne Jæger

Foto: Fredrik Arff.

ÅRETS ÆRESPRIS

HILDE LYRÅN


Musikkteaterforums Ærespris deles i år ut til en skikkelig stayer i bransjen. En bransje med en omløpstid som blir kortere og kortere, i et yrke som krever mer enn de fleste tåler.

En utøver som regnes som det vi kaller en triple threat, som altså mestrer både sang, dans og skuespill. Vinneren kan snart feire 40 år som profesjonell, og har gjort seg bemerket såvel innen musikkteater og danseforestillinger, som i film og tv.


Tidlig på 80-tallet startet hun som danser på hovedstadens showscener, og gikk videre som både sanger og danser i alle de store musikalene vi husker fra den tiden - My fair Lady, Sweet Charity, Jungelboken og The sound of Music.

Vi husker henne som revyartist i Boeing, Boeing.

Vi husker henne som showartist i Showgirls.

Vi husker henne som sanger og skuespiller med et enestående komisk talent og en unik kroppsbeherskelse i både Optimist, Flashdance, Billy Elliot.

Listen er lang!


Hele det norske folk har gode minner fra tv-seriene «Mot i brøstet», «Seks som oss» og «Hilde & Brede show».

Hun har også medvirket i flere spillefilmer, blant andre flere Olsenbanden-filmer, og «Karsten & Petra».


Hun mottok Leif Justers Ærespris i 2008.

Det sies om henne at hun alltid er godt forberedt. Svært profesjonell. At hun jobber hardt. At hun er modig. At hun er generøs overfor sine medspillere, og alltid gjør et lag bedre.

Hun har en enrom arbeidskapasitet, og noen mener hun er mer lojal enn hun selv har godt av. Få kan være like elegante som henne, og få er like ujålete. Hun er umåtelig godt likt av alle som har jobbet med henne, og vi i Musikkteaterforum er ydmykt takknemlige for den inspirasjonen hun er for både de nye og de mer erfarne utøverne i bransjen.

Kjære Hilde Lyrån, gratulerer med en svært fortjent Musikkteaterforums Ærespris for 2020!!

Foto: Mikkel Gythfeldt




TA PÅ DEG FINSTASEN OG BLI MED PÅ

ALTERNATIV UTDELING

AV ÅRETS MUSIKKTEATERPRISER!


Mandag 5. oktober streamer vi MUSIKKTEATERPRISEN LIVE fra Teaterkjeller`n i Oslo. Sendingen starter kl. 18.30 på MTFs Facebook side, og vi gleder oss til å feire vinnerne av Årets Musikal og Årets Musikalartist sammen med dere alle. Vi lover latter, tårer og herlige overraskelser, og selvsagt blir det

live opptredener fra scenen!!

Klargjør finstasen, sprett sprudlevannet og

logg deg på Musikkteaterforum i tide!!


Sendingen streames av Ave Production

DE NOMINERTE TIL MUSIKKTEATERPRISEN FOR SCENEKUNSTÅRET 2019 ER

Heidi Gjermundsen Broch

For rollen Elly i musikalen Lazarus

Det Norske Teatret

Regi: Anders T. Andersen



Juryens begrunnelse:

Heidi Gjermundsen Broch er en av våre mest habile musikalartister, og i Lazarus legger hun hele sin sceniske tyngde i konsertforestillingen. Hennes Elly er en type vi tror på og kjenner igjen. En hundset og plaget assistent, som også har noe ubeskrivelig kult ved seg. En slags gi-blanke-holdning, som sitter i deg lenge etter teppefall. Gjermundsen Broch får også Bowielåtene til å skinne, og har en skarp og gjennomtenkt bruk av bevegelser. I en forestilling som ellers flommer over av virkemidler, har Gjermundsen Broch sin helt egne signatur. 


Heidi Gjermundsen Broch er utdannet ved Lipa 1995-1997, og Statens Teaterhøgskole 1997 -2000.

Hun debuterte høsten 2000 med rollen som Klara Fina Gulleborg i Keisaren av Portugalien og Ronja Røvardotter på Det Norske Teatret.  Etter dette fulgte rollen som Josefine i Bør Børson og Jenta i Vakkert av Jon Fosse, samt medvirkning i Antons Villfaring av Erlend Loe og Jan Eggum.  I 2003 gjestet hun Oslo Nye Teater og spilte Eliza Doolitle i My Fair Lady. I 2004 spilte hun tittelrollen i Piaf, og i 2006  An-Magritt i forestillingen med samme navn, etter boka til Johan Falkberget. For rollen ble hun nominert til Heddaprisen. 

Hun har også spilt Polly Peachum i Tolvskillingsoperaen og Maria i Which Wich. I 2009 spilte hun Donna i Mamma Mia på Folketeatret, og i 2010/2011 Diana i Next to Normal. For denne rollen mottok hun Heddaprisen og Kritikerprisen.  I 2012 og 2013 spilte hun Gudrun i Spelet om Heilag Olav på Stiklestad, og hadde samme sesong rollen som Evita ved Det Norske Teatret.  I 2014 spilte hun rollen som Kathy i Last five years, produsert av Scenekvelder, og i 2015 spilte hun Toby i Sweeney Todd på Det Norske teatret. I 2016 spilte hun Marianne i Tenk om. Forestillingen mottok Musikkteaterforums pris for beste forestilling. 

Samme år spilte hun tittelrollen i Påfuglen, og  Lena i Som lauvet i Vallombrosa av Norén.  I 2018 spilte hun Brille i L.I.F.E.G.O.E.S.O.N, Shioban i Det merkelege som hendte med hunden den natta, og i 2019 Leve Hemmeleg, Dottera og Lazarus. 


Hun har i tillegg gitt ut to album og sunget med de fleste av landets store orkestre, samt dubbet tegnefilmer og vært medvirkende på en rekke radioteaterproduksjoner.

Lena Kristin Ellingsen

For rollen Maria Rainer i musikalen The Sound of Music

Scenekvelder/Folketeateret

Regi: Lars Jacobsen


Juryens Begrunnelse:

Lena Kristin Ellingsen klarer å puste liv i en utakknemlig rolle som jomfruelig guvernante. Hun spiller ut Maria med en nysgjerrighet og naivitet, som aldri gjør henne dum, men bare interessant og sympatisk. Sang og dans er på toppnivå, og skuespilleren klarer å bruke sangnummerne til å bygge karakteren og gi den integritet. Hennes Maria von Trapp er et musikalsk naturbarn, fremfor et vandrende kjæresteemne for kapteinen.


Lena Kristin Ellingsen har sin utdannelse fra Bårdarakademiet og Statens Teaterhøgskole. Etter endt utdanning i 2004 har hun vært å se på Teatret Vårt, Riksteateret, Hålogaland teater, Det Norske Teatret, Oslo Nye Teater og Nationaltheatret. Hun var en av de kunstneriske lederne for Torshovgruppa "Musikklab" som gjorde suksess med Ole Ivars-musikalen. " En får væra som en er" og vant under samme periode Heddaprisen for beste medspiller for sin tolkning av venninnen/Heksa i Dido og Aeneas. Hun har hatt roller som Unn i Is-slottet, Elaine i Manndomsprøven, Maria i Which Witch, Petrina i Ungen, Wendla i Spring Awekening, Geitemammaen i Rockeulven og den unge kristenfundamentalisten Benedicte i Martyrer. I tillegg har Lena vært å se i ulike film og dramaproduksjoner som Dag, Mammon, Koselig med peis, Kampen for tilværelsen, 22. July og Himmelblå, som hun vant Gullruten for i 2009. Fra høsten 2019 spiller Lena Maria Rainer i the Sound of Music på Folketeateret.



Silje Lundblad

For rollen som Svenskekongen og Ordføreren i musikalen Tordenskjold - Alle Tiders Trønder

Trøndelag Teater

Regi: Mads Bones


Juryens begrunnelse:

Silje Lundblad tegner sine karakterer så presist at det er vanskelig å tro på at det er samme skuespiller som står bak dem. I en heidundrende parodi på Rita Ottervik anno 1700, er det som om det er den virkelige ordføreren som står på scenen. I rollene som svenskekongen og abedissen får hun også vist sitt store musikalske talent. Førstnevnte er også en real mannssjåvinist, men det stopper ikke Lundblad i å gjøre det hun kan best: Legge masse kjærlighet i sine figurer. 


Silje Lundblad debuterte på Trøndelag Teater i framtidsmusikalen Ingen nordmenn savnet rett etter fullført teaterskole. Senere samme høst fikk vi se henne i Dickens’ Et juleeventyr, før hun fikk den store utfordringen som Sally Bowles i musikalen Cabaret.

Senere ventet roller i både Ligge i grønne enger (Lizzi) og i Jul i Prøysenland (Esther) og Chicago (Roxie Hart). Tittelrollen i Antigone på Gamle Scene ble en stor utfordring – og suksess – for henne i 2009.

Vi har også kunnet se – og høre – Silje som Wendela i musikalen Spring Awakening, Kristine Linde i Et dukkehjem, Nille i Jeppe på Bjerget, Josefine i Bør Børson jr., Den Grønnkledte i Peer Gynt og Marlene Mauslich i Nøtteknekkeren og i Adrian Posepilt – blant annet.

I 2015 spilte hun en ny stor musikalrolle: Maria Rainer i The Sound of Music. Den ble hun nominert til Heddapris for! Hun spilte også for første gang på Studioscenen, som Petra von Kant i Fassbinders Petra von Kants bitre tårer. Etter dette jobbet Silje på Det Norske Teatret før hun kom tilbake til Trøndelag Teater etter permisjon – for å spille Golde i Spelemann på taket, i Tordenskjold – alle tiders trønder og i familieforestillingen Den hemmelige hagen.

Våren 2020 spiller hun Maria Magdalena i Jesus Christ Superstar.

Ina Svenningdal, Mimmi Tamba, Ingrid Dissen, Veslemøy Mørkrid og Fabian Christensen / Ensemblet i musikalen Indigo Englehår

Brageteatret

Regi: Nils Petter Mørland


Juryens begrunnelse:

Indigo Englehår var en av årets store overraskelser. De fem skuespillerne Ingrid Dissen, Veslemøy Mørkrid, Mimmi Tamba, Ina Svenningdal og Fabian Christensen løfter både musikk og tekst frem til publikum på en inviterende og nyskapende måte. I det ene øyeblikket lager de popkonsert, i det andre er de hudløst såre som ungdom i drift. Skuespillerne er trygge på begge sjangre. Sammen gjør de Fredrik Høyers surrealistiske tekst og Peter Michelsens synthpop til skikkelig totalteater. 


Ina Svenningsdal 

- Ina spilte rollen som Chris Berg i NRK serien SKAM. Hun har også spilt i TV-serien Linus i Svingen og Jul i Svingen. Ida var ferdig med Bachelor i teater ved KHIO våren 2019. Ina har også også med i Brageteatret_ungs andre produksjon, «Psykt blod», som hadde premiere 31 januar 2020, og som skal vises under Heddadagene i Oslo 8 og 9 juni.

Mimmi Tamba
-
Mimmi er både sanger, låtskriver og skuespiller, hun var med på NRK serien stjernekamp i 2013. I 2018 var hun å se i braksuksessen The Book of Mormon på Det Norske Teatret hvor hun spilte den kvinnelige hovedrollen Nabulungi. Hun medvirker også i David Bowie-musikalen Lazarus, og ble nominert til Heddapris for beste kvinnelige skuespiller for rollen Girl i denne.
 
Ingrid Dissen
Ingrid er en allsidig utøver med studier både innen skuespill og klassisk sang. Hun har hatt roller i Mozarts «Tryllefløyen» ved Den Norske Opera og Ballett, I Antiteatrets forestilling «SNORK», og var senest å se som Mira i TV-serien Hvite gutter.

Fabian Christensen
Den siste tiden har Fabian turnert med den egenproduserte forestillingen “Et husholdningsliv” basert på  livet til en nær venn som lider av paranoid schizofreni. Fabian medvirket i Brageteatrets oppsetning «Sett bagen fra deg», der han spiller dørvagt i mars 2019.

Veslemøy Mørkrid
Veslemøy er en del av ensemblet ved Det andre teatret, men er stadig å se både på tv, film og teater. For tv har hun bl.a. deltatt i serier som Okkupert, Kampen for tilværelsen, Dag, Løvebakken og Hotel Cæsar. Høsten 2018 var hun på lang turne i Buskerud i forestillingen Lifegame.


Alice i Vidunderland 

Nationaltheatret


Juryens Begrunnelse:

Kyrre Havdal og Mads Bones har laget en musikal som er et stykke fra sitt litterære forelegg av Lewis Carroll, men de har bevart det viktigste: Det absurde drømmeuniverset. Her drifter karakterene rundt som i en rar drøm, i et speilslott designet av Gjermund Andresen. Alice strekker og deler seg i speilene, akkurat slik historien deler seg opp. Men dette er også en svært underholdende musikal. Skuespillere, scenografi og bevegelse flettes smidig sammen, som gir dybde til rollene. Melodiene går over flere sjangre, og ender opp i et kålormnummer som kunne gått rett inn i MGP junior. Alice i Vidunderland er et musikalsk og scenisk overskuddshorn, som viser at nyskrevne norske musikaler er vel verdt å satse på. 


Regi, Manus Og Sangtekster: Mads Bones

Komponist Og Musikalsk Ansvarlig: Kyrre Havdal

Koreograf: Martha Standal

Scenograf: Gjermund Andresen

Kostymedesigner: Christina Lovery

Lysdesigner: Ingrid Skanke Høsøien

Maskør: Terje Rødsjø

Maskør: Ida Kristine Høgbakk

Videodesigner: Torbjørn Ljunggren

Dramaturg: Oda Radoor

Medvirkende: Kjersti Tveterås, Herman Bernhoft, Henrik Rafaelsen, Anneke von der Lippe, Gisken Armand, Henrik Horgstad, Marika Enstad, Anne Guri Tvedt, Henriette Marø, Hallvard Holmen.

Barn: Henning Holm-GladJakob Holm TønneNicolai RosliLisa Hørnes NygårdEmilie BondyLola Holm TønneLotte Haug-Onsaker.



The Sound of Music

Folketeateret


Juryens begrunnelse

Scenekvelders versjon av Sound of Music er både nostalgisk og frisk på samme tid. Regien overlater mye til publikums medvirkning, og byr på stadig nye overraskelser og små detaljer. Lena Kristin Ellingsen klarer å puste liv i Maria von Trapp, og holder et svært høyt nivå musikalsk. Et stort høydepunkt er jodlescenen ”Geitegjeter”, som er fremført med stor teknisk presisjon. Forestillingen viser også hvor viktig det er med gode musikalskuespillere i de mindre rollene. De dansende tjenerne er et bra og godt utført regigrep, mens skuespillerne tør å gå mot farsen med karakterene sine. 

Sammen lager de både musikal- og komediekunst i skjønn forening. Man skulle kanskje tro at baronesser, nonner og guvernanter tilhørte forrige århundre, men på Folketeatret slår Sound of Music oss rett i bakken med sin musikalske og teatrale fingerspissfølelse. 

Av: R. Rodgers & O. Hammerstein II

Regi: Lars Jacobsen

Kunstnerisk leder: Atle Halstensen

Koreograf: Thea Bay

Scenograf: Petr Hlousek

Lysdesign: Lars Lunder

Lyddesign: Ulf Erlend Haave

Maskedesigner: Tiiu Luth

Kapellmester: Bendik Eide

Kostymesjef: Sally Turner

Produsent: Scenekvelder 

Medvirkende: Lena Kristin Ellingsen, Håvard Bakke, Solveig Kringlebotn, Siren Jørgensen, Ingar Helge Gimle, Ulrikke Brandstorp, Lars Henrik Aarnes, Marianne Krogness, Nils Vogt, Mari Baade, Birgitte Velsvik, Trine Bariås, Samuel Brandt, Jonas Nerland, Astrid Giske, Lene Kokai Flage, Sanne Kvitnes, Kristian Johan Gjertsen, Katarina Lund, Sindre Bjørke Høyang, Thomas Ottersen, Per-Theodor Paulsen.
Barn: Jesper Leporanta, Daniel Gentile, Henrik Siger Woldene, Nora Bratfos, Frida Grjotheim, Andrea Fauskanger Gundersen, Teodor Barsnes-Simonsen, Herman Nysæther, Benjamin Hovdenak, Ella Indregard Yttri, Hedda Grjotheim, Ebba-Sofie Sommer-Mathiesen, Selma Authen, Henny Stålhand Arnø, Emilie Egner Flaaten, Erica Barsnes-Simonsen, Maria Grjotheim, Olivia Thompson, Othilie Grilbrant.


TORDENSKJOLD - Alle Tiders Trønder

Trøndelag Teater


Juryens begrunnelse:

Trøndelag Teater har laget en splitter ny sjanger: Skrønike. Og de som lurer på hva det innebærer, skjønner det intuitivt etter å ha sett denne lekne musikalen om Tordenskjold signert Mads Bones, Kyrre Havdal og Olve Løsæth. Her blir vi dratt inn i et revyunivers som også skal fortelle oss om Peder Wessels liv og krigføring. Blott til lyst, her lærer du absolutt ingenting, men for en fantastisk underholdende musikal. Lisa Tønne leker med kjønn som Tordenskjold, uten at hun noensinne blir masete. Silje Lundblad viser seg som en helstøpt revymusikalartist i mange små roller, som alle sitter klebret til minnet. Dansenummerne er overdådig og lekent utført. Vi lo – og vi lo – helt til Tordenskiold får en korde i magen i siste akt. 


Historie og konsept: Mads Bones, Kyrre Havdal og Olve Løseth
Manus: Mads Bones og Olve Løseth
Musikk: Kyrre Havdal
Sangtekster: Mads Bones
Dramaturger: Elisabeth Egseth Hansen/ Siri Løkholm Ramberg
Regi: Mads Bones
Koreografi: Belinda Braza
Scenografi: Katja Margrethe Ebbel Frederiksen            
Lysdesign: Eivind Myren
Kostymedesign: Christina Lovery
Musikalsk leder: Åsmund Flaten
Musikalsk ansvarlig: Åsmund Flaten / Kyrre Havdal

Medvirkende: Amalie Eggen, Andreas Tønnesland, Dag Ingebrigtsen, Gard Hjertaas Bjørnson, Ingrid Bergstrøm, Lisa Tønne, Ludvig Herstad, Mari Hauge Einbu, Maria Omarsdottir Austgulen, Martha Standal, Mikael Rønne, Mira Dyrnes Askelund, Natalie Bjerke Roland, Ole Christian Gullvåg, Olve Løseth, Øyvind Brandtzæg, Randin Kummeneje, Silje Lundblad, Snorre Ryen Tøndel, Tor Ivar Hagen.



CABARET

Rogaland Teater


Juryens begrunnelse:

Regissør Martin Lyngbo har laget en Cabaret et stykke fra det vi er vant til å se. Vi er i et slags teater-i-teatret, som vi aldri skjønner om er i nazismens vold eller en cabaret som kommenterer den i ettertid. Det er hele tiden en dobbelthet i forestillingen: Cabaretartistene er på en prøve, men spiller samtidig ut musikalen Cabaret. Mareike Wang er også en annerledes Sally Bowles. Hun er ikke på randen av sammenbruddet, men en morsom og moderne kvinne i et stadig mer nasjonalistisk miljø. Cabaret er et stykke fra klassisk musikalhåndverk, men er regi- og skuespillerkunst på høyt nivå. 


Av: Joe Masteroff, Fred Ebb, John Kander

Regissør: Martin Lyngbo

Oversatt av: Kyrre Haugen Bakke

Sangtekster oversatt av: Finn Ludt, Kyrre Haugen Bakke, Kjetil Indregard

Bearbeidet av: Martin Lyngbo

Scenograf: Rikke Juellund

Kostymedesigner: Gøje Rostrup

Koreograf: Esa-Tuomas Alanne

Lysdesigner: Trygve Andersen

Dramaturg: Michael Evans

Maskør: Jill Tonje Holter

Frisør: Karin Kramer

Musikalsk bearbeidelse og ledelse: Anders Brunvær Hauge

Medvirkende: Mareike Wang, Erik Røe, Gunnar Eiriksson, Marianne Holter, Even Stormoen, Sigurd Sele, Ragnhild Arnestad Mønness, Katrine Lunde Mackenzie, Benedickte Izabell Ekeland

Musikere: Anders Brunvær Hauge (kapellmester), Renate Engevold, Camilla Hole




MUSIKKTEATERPRISEN

Musikkteaterforum inviterer til feiring av norsk Musikkteater!


Som et ledd i å begrense smittefaren, og i samsvar med gjeldende bestemmelser fra stat og kommune vedr. Covid-19, ser styret i Musikkteaterforum det som vanskelig å gjennomføre vår festaften En Kveld Med og Musikkteaterprisen, satt til den 21. september 2020. 

Utdeling av Musikkteateprisen for 2019 i kategorien Årets Musikalartist og Årets Musikal vil deles ut på alternativt arrangement høst 2020.

Informasjon om tid og sted oppdateres så snart dette er klart. Arrangementet vil bli streamet.


Har du kjøpt billetter til årets En Kveld Med og Musikkteaterprisen?

Se HER for info om muligheter for refusjon eller videreføring av din billett til En Kveld Med og Musikkteaterprisen 3. mai 2021.


MUSIKKTEATERPRISEN 2021

3. MAI KL. 19.00 PÅ CHAT NOIR TEATER

 




Vi gleder oss til en strålende En Kveld Med med spennende sofagjester, musikalske krumspring, og ikke minst OVERRASKELSER for både publikum og hovedgjest!


 Vi lover sprudlende show, musikalske godbiter, og ikke minst utdeling av heder og ære ved Årets Musikkteaterpriser!


Velkommen!

Billetter: www.ticketmaster.no

Chat Noir: chatnoir.no / Telefonbestilling: 815 33 133, Bestilling/gruppebestilling: billetter@chatnoir.no

 KONFERANSIERER

Hilde Lyrån startet som danser på ABC-teateret, Chat Noir og Chateau Neuf tidlig på 80-tallet. Hun beveget seg videre både som sanger og danser i musikaler som "My Fair Lady", "Sweet Charity", "Hair", "Jungelboken" og "The Sound of Music".

Som revyskuespiller har vi sett henne i "Festrevy for Norge", "Typisk Norsk", "I Leende Live" og "Damenes Aften".

Hilde har hatt ledende roller i "Boeing Boeing" på Dizzie Showteater, "Taube" på Edderkoppen Teater, "Showgirls", "Jeppe" og "A Chorus Line"på Chat Noir, og i "Jungelboken", "Grease", "Flashdance", "Trollmannen fra Oz" og nå sist i "Optimist" på Chateau Neuf. På Folketeatret har vi sett henne i "Billy Elliot" og "Singin´ in the Rain".

Fra TV er Hilde kjent fra serier som "Mot i brøstet", "Hilde & Brede show", "Vazelina Hjulkalender", "Seks som oss" og "Hotel Cæsar". Hun har også medvirket i filmene "Olsenbanden Jr. på rockern´". "Olsenbanden Jr. og Mestertyvens skatt", "Switch", "Blåfjell 2" og "Karsten og Petra".

I 2006 var Hilde nominert til Gullruten i kategorien for beste kvinnelige skuespiller for rollen som Karin i "Seks som oss", og i 2008 ble hun tildelt Leif Justers ærespris for sin innsats på norske revyscener.


Kim Fairchild er født i USA og oppvokst i Norge. Halvt italiensk og halvt Jamaikansk har hun en bred musikkultur å skilte med.

I løpet av sine mange år som artist har hun jobbet med blant annet Odd Rene Andersen, Hellbillies, og KNMM. Kim henter sin inspirasjon fra artister som Aretha Franklin, Tina Turner, Billie Holliday m.fl. og mange kjenner henne fra tv og scener som en energisk utøver av soul og jazz. Kim har opptrådt på scener over hele Norge, og har alltid med seg utmerkede musikere. 

Parallelt med artist karrieren har Kim gjort karriere som skuespiller og musikalartist. Musikaler hun har medvirket i er bla. I Blanke Messingen/DNS, Fame/Sandnes Kulturhus, Tolvskillingsoperaen/Riksteatret, Folk og røvere i Kardemommeby/Riksteatret, Let it Rock/Riksteatret, The Black Rider/Hålogaland Teater, I blanke messingen/Hålogaland Teater, Tivolihagen/Fredrikstad, og The Book of Mormon/Det Norske Teatret.  

Hun har også spilt i forestillingene Deng Meg/Gule Galleri Stavern, Wendy og Peter Pan/Den Nationale Scene, Å, Bergen Bergen/Den Nationale Scene, samt Porgy and Bess med KNMM, og turnerer landets scener med sin egenproduksjon All of me- historien om Billie Holiday. 

Kim har bidratt på, og gitt ut en rekke album, bla. All of Me – Selected Songs by Billie Holiday (2003),  Spring Noon – Selected Songs by Billie Holiday (2015), A Very Merry Dashing Smashing Jingle Ringing Swinging Christmas CD (2013 med KNMM), og Natural (2017). 

For pressehenvendelser ta kontakt med Henriette Myhre 90867877 / henriette@musikkteaterforum.no 



MUSIKKTEATERPRISEN

Musikkteaterprisen deles fra produksjonsåret 2015 ut i to kategorier: Årets musikalartist og Årets Musikal. 

Årets musikalartist deles ut til en person, som gjennom artistiske kvaliteter, egenart/originalitet, og særlig kunstnerisk innsats har utmerket seg spesielt innen profesjonelt musikkteater i Norge i inneværende år.

Årets Musikal deles ut til en musikkdramatisk produksjon med høy kunstnerisk kvalitet, egenart/originalitet, og som har utmerket seg i inneværende år.

Enkelte år deles det ut en ærespris. Æresprisen deles ut til en person/organisasjon/gruppe som gjennom en årrekke har gjort en særlig innsats innen det Musikkdramatiske scenekunstfelt.

MÅL
Målet med Musikkteaterprisen er å hedre, inspirere og motivere til høy kunstnerisk kvalitet og/eller nyskapning innen det profesjonelle musikkdramatiske scenekunstfelt.

JURY
Prisvinnere utnevnes av en fagjury på 5 personer som oppnevnes av Musikkteaterforums styre. Juryen sitter i 2 år, jurylederen sitter 3 år.

Juryen for 2020 - 2021 består av:

Juryens leder:  

Renate Stridh, regissør / pedagog

Juryens medlemmer:

- Tor Ingar Jacobsen, komponist

- Hanne Hagerup, dramatiker

- Per Christian Selmer Andersen, kritiker

- Merete Lingjærde, Dosent jazzdans KHIO  

JURYENS MANDAT 

Juryen søker vinnere som skiller seg fra andre gode prestasjoner gjennom:
- Artistiske kvaliteter
- Egenart/originalitet
- Særlig kunstnerisk innsats
- Særlig fagrettet innsats 

Juryen står fritt til å velge de personer/oppsetninger/innsats som ifølge juryens syn kan ha størst kunstnerisk interesse innen musikkteaterfeltet.

I sammensetning av juryen er det tatt hensyn til kompetanse, representativitet og bransjeforankring.

Juryen stemmer anonymt.

ANSVARLIG ARRANGØR
Ansvarlig arrangør for Musikkteaterprisen er Musikkteaterforum (MTF). Prisen finansieres av Musikkteaterforum, 
og ble første gang delt ut i  2013 for teateråret 2012. Prisen deles ut på "En kveld med og Musikkteaterprisen" i regi av Musikkteaterforum.

Tidligere vinnere av musikkteaterprisen:  

2019:

Årets Musikalartist: Lena Kristin Ellingsen

Årets Musikal: The Sound of Music/Folketeateret

2018:                                                                                                  Årets Musikalartist: Heidi Ruud Ellingsen                                            Årets Forestilling: Billy Elliot / Sandnes Kunst og Kulturhus  

2017:  

 Årets Musikalartist: Kristoffer Olsen                                                      Årets Forestilling: The Book of Mormon/ Det Norske Teatret  


2016:                                                                                                  Årets Musikalartist: Stian Blipp                                                          Årets Forestilling: Tenk Om/ Det Norske Teatret  

2015:                                                                                                  Årets Musikalartist: Heidi Ruud Ellingsen                                          Årets Forestilling: Mary Poppins/Folketeatret/Scenekvelder.   

 2014: Belinda Braza, Koreograf                                                          2013: Melpomene, Produsent                                                            2012: Reidun Sæther, utøver

 Tidligere vinnere av æresprisen:                                                        2012: Runar Borge, regissør, koreograf, tekstforfatter                      2013: Wenche Myhre, utøver                                                            2015: Egil Monn-Iversen, komponist, arrangør, musikalsk leder          2016: Ragnar B. Olsen, oversetter, manusforfatter                              2017: Britt Langlie, Skuespiller                                                              2019: Per Christian Revholt, musikalsk leder

 2020: Hilde Lyrån, scenekunstner





Kreditering: 

Komponist/arrangør: Simon Revholt

Tekst: Johan Osuldsen, Koreografi: Simen Gloppen

Utøvere: Lena Kristin Ellingsen, Carl Martin Prebensen, Sivert Hauge, Mikkel Maanum, Miguel-Angel Fernandez, Sigurd Marthinussen, Håkon Sigernes.

Orkester: Ket Iren Lødemel, Kai Hartvigsen, Erik Jøkling, Staffan W. Olsson, Lasse Rossing, Dag Eriksen, Bjørg Bøe, Arild Stav, Morten Michelsen, Ingrid Holmen, Jan Clemens Carlsen, Sidsel Scheen, Vebjørn Stuksrud og Stig-Ove Ose.

Filmet og redigert av Ave Productions


Medvirkende: Bjarte Hjelmeland, Guro Karijord, Kristoffer Solberg, Miguel Angel Fernandes, 

 Katarina Lund, Håkon Sigernes, Anette Waaler, Alexander Langseth.

Tekst: Lars Jacobsen / Bjarte Hjelmeland, Koreografi: Thea BayRegi: Lars Jacobsen

Komponist og musikalsk produksjon: Hans Einar Apelland

Filmdokumentasjon av: Ave Productions.


 

Medvirkende: Bjarte Hjelmeland, Alexander Langseth, Liv Ellen H. Kahrs, Anne Marit Tynes, Hanne Beck, Marvin Amoroso, Fransiska Sveinall, Elisabeth H. Rustad, Carl Martin Prebensen, Lars Jacobsen, Stian Blipp og Atle Pettersen.

 Tekst: Bjarte Hjelmeland og Lars Jacobsen, Musikk: Hans Einar Apelland, Koreografi: Thea Bay, Kostymer: Cårejånni Enderud, Film og foto: Ave Granli Johnsen og Michael Stensen Sollien, Filmdokumentasjon av: Ave Productions.

Filmet og redigert av Ave Productions

SE MUSIKKTEATERPRISEN FRA 2015 - 2019

HER

___________________________________________________________________________________________


MUSIKKTEATERFORUM
Trosterudveien 33b, 0778 
Oslo, Norway

Organisasjonsnummer: 997 915 828
Powered by Wild Apricot Membership Software